Karaman'a KOP'tan 10 Milyon Liralık Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle 2021 yılı içerisinde hayata geçirilecek olan 10 milyon Türk Lirası tutarındaki 7 proje için imzalar atıldı.

Karaman'a KOP'tan 10 Milyon Liralık Destek

21 Mayıs 2021 Cuma günü Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş katıldı.

Proje imza töreninde konuşan Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimizin tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra eğitim ve kültürel anlamda kalkınması için son derece önemli olan projelerin hayırlı olması dileklerinde bulunarak; “KOP İdaresi tarafından ilimize sağlanmış olan 10 milyon Türk lirası tutarındaki projelerin imza töreninde hazır bulunuyoruz. Ben katkılarından dolayı KOP Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projelerimiz hem Küçük Ölçekli Sulama İşleri Projesi, hem de İl Milli Eğitim ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzü ilgilendiren iki projeden oluşmaktadır. Toplamda 7 projemiz inşallah bu ödenekle hayata geçecek. Projelerin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’de imza töreninde yaptığı konuşmada 2011 – 2020 yılları arasında KOP İdaresi olarak Karaman'da toplam 352 projeye 200 milyon Türk lirası proje desteği sağlandığını belirterek “Bu projelerin 139 milyon lirası KOP Küçük ölçekli sulama projeleri olmak üzere tarım, hayvancılık, eğitim, sosyal ve kültürel alandaki projeleri kapsamakta idi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın belirlemiş olduğu mali destek çerçevesinde yine KOP İdaremizin katkılarıyla bu yıl içinde bahsetmiş olduğunuz gibi toplam 10 milyon 128 bin liralık proje desteğini Karaman'a sağlanmış olduk. Bölgeler arası gelişmişlik farklarının ortadan kaldırılması, yerelde insanlarımızın gelir seviyelerini artırmaya yönelik bu projelerin öncelikle Karaman’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu projelerin hazırlanmasında verdiğiniz katkılardan dolayı şahsınıza ve bütün paydaş kurumlarımızın idarecileri başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Alpaslan Işık, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş’in katılımlarıyla ilimizde hayata geçirilecek olan 7 projenin protokol imzaları atıldı.

KOP Bölgesinde tarımsal sulama ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik projelerin yanı sıra KOP Bölgesinde okuma kültürünün gelişmesine, Karaman’ın yetiştirdiği en büyük değerlerden Yunus Emre’nin daha iyi anlaşılmasına ve anlatılmasına yönelik olarak Türkçenin Başkenti ve Yunus Emre’nin şehri Karaman’da Yunus Emre Kütüphane açılması, Karaman’ın tanıtımına yönelik hediyelik eşya ve ürünlerin tasarlanmasına ve üretilmesine yönelik atölyelerin kurulması gibi eğitim ve kültür projeleri de yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284