“Karaman Bölgesinde Rekabetçiligin Artirilmasi” Projesi Çalistayi Sona Erdi

Ilimizde rekabetçiligin artirilmasi projesi kapsaminda Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan düzenlenen çalistay sona erdi.

“Karaman Bölgesinde Rekabetçiligin Artirilmasi” Projesi Çalistayi Sona Erdi
Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonunda Mevlana Kalkinma Ajansinin destekleriyle gerçeklestirilen Karaman Bölgesinde Rekabetçiligin Artirilmasi projesi çalistayina Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi Kemal Esengün, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavsan, Ticaret Borsasi Meclis Baskani Hüseyin Yildizbas, Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug, Mevka Karaman Yatirim Destekleme Ofisi Uzmanlari ve sanayi kuruluslarinin temsilcileri katildi.
Çalistayin açilisinda konusan Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, “Projemiz, ekonomik gelisime yön verecek olan sektörlerin, isletmelerin ve faaliyet alanlarinin belirlenmesi suretiyle bölgenin inovasyon ve Ar-Ge altyapisi ve rekabet gücünün ortaya konulmasini ve bu sayede bölgenin ekonomik ve sosyal gelisimine önemli katkisi olan isletmelerin gelistirilmesini ve rekabet gücünün artirilmasini amaçlamaktadir. Karaman Bölgesinde Rekabetçiligin Artirilmasi Projesi ile KOBI lerin rekabet gücünün artirilmasina katki saglanacak. Bölgenin gelismesi için önemli sektörler ve isletmeler belirlenecek. Bölgenin gelismesi için önem tasiyan isletmelerin rekabet gücünün gelistirilmesi için eylemler ortaya konulacak. Bu isletmelerde Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelistirilmesini saglayacak eylemler belirlenecek. Ilimize yerli ve yabanci yatirimcilarin çekilmesi, bölgede hizmet kalitesinin gelistirilmesi için gerekli önlemler ve eylemler ortaya konulacak. Karaman'in kaynaklari ve dinamiklerinin, bölgenin öncelikleri dogrultusunda kullanilmasi saglanacaktir. Sanayi alaninda Gida sektöründe büyük basarilar gösteren üyelerimiz sayesinde; gida üretiminde “Marka Kent” olma yolunda ilerlemekteyiz. Temennimiz bu proje ile Ilimize daha fazla yerli ve yabanci yatirimcilarin çekilmesi ve bu yatirimlarin artirilmasidir. Projemiz kapsaminda bugün burada Karaman'in ekonomik ve sosyal gelismesinde önemli rolü olan sektörler ve bu sektörlerin faaliyet alanlari belirlenecektir. Belirlenen sektörler ve faaliyet alanlarindaki isletmelerin rekabet gücünün gelistirilmesi için bir “Eylem Plani” olusturulacaktir. Bu projenin amacina ulasmasi için yapmis oldugumuz bu çalistayin ilimiz için faydali olacagi kanaatindeyim. Bu projede emegi geçen basta Fatih hocam ve Yeliz hanima tesekkür eder, saygilar sunarim” dedi.
Daha sonra Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Fatih Botsali, Yeliz Erenler ve Ufuk Korkmaz tarafindan bir sunum yapildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284