Karaman’da Kiralık Ev Yok 

Karaman’da artan talepler sebebiyle kiralık daireler karaborsaya düşerken 600 liralık daireye 800-900 lira kira vermeye razı olanlar bile var.

Karaman’da Kiralık Ev Yok 

Düğün yapacak olup da daire kiralama işini son ana bırakanların yanı sıra atama sonucu Karaman’a tayini çıkanlar mahalle mahalle ve sokak sokak gezerek kiralık ev arıyor. Emlakçısından tutun da mahallede ki esnafına kapının önünde oynayan çocuğa kadar mahallelerinde kiralık daire olup olmadığını soran vatandaşlar kiralık daire bulamıyor. Müteahhitlerin inşaat maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle yeni projeye başlamada çekimser kalması, vatandaşların boşta olan evlerini kiraya vermek istememesi gibi nedenler Karaman’da ciddi anlamda kiralık konut sıkıntısının yaşanmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde bir kamu kurumuna atamasının yapıldığını,  il dışından Karaman’a geldiğini söyleyen ve isminin verilmesini istemeyen “Bu mahallede kiralık daire var mı? Bir de sizden yana şansımı denemek istedim” diyen vatandaş kurumumuza yaptığı açıklamada “İki arkadaş Karaman’a atamamız yapıldı. Şu an otelde konaklıyoruz. Emlakçılar da dahil olmak üzere herkesin kapısını çaldık. Herkes birbirini telefonla arayıp ellerinde tanıdıklarında kiralık daire olup olmadığını soruyor. Yok ama olursa numaranızı alalım size dönüş yapalım deniliyor. Anladık ki şu an sadece biz değil pek çok kişinin kiralık daire bulmakta ciddi sorunu var. Umarım gönlümüze göre bir daire karşımıza çıkar. Eylül ayı itibariyle yüz yüze eğitimin başlaması konuşuluyor. Bu durumda Karaman’a gelecek öğrenciler nasıl kiralık ev bulacak” dedi.

Karaman’da kiralık dairede yaşanan sorun nedeniyle normalde 500-700 TL aralığında kiraya verilen daireler bugün 1000-1500 TL’ye kiraya veriliyor. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284