Karaman’in Ilk Rüzgâr Gülü Devrede

Karaman, günes enerjisi, biyogaz enerjisi ve rüzgâr enerjisiyle enerjinin baskenti olma yolunda emin adimlarla ilerliyor.

 Karaman’in Ilk Rüzgâr Gülü Devrede

Türkiye’de günes enerjisi potansiyelinin en yüksek oldugu illerin basinda gelen Karaman, yenilenebilir enerjinin baskenti olma yolunda emin adimlara ilerleyerek enerji çesitliligi artiriyor.

Konuyla ilgili olarak Valilik’ten yapilan açiklamada, “Kurulacak her tür yenilenebilir enerji tesisinin basta bölge olmak üzere ülke ekonomisine ve dogaya saglayacagi katki düsünüldügünde,  yenilenebilir enerjinin günümüz dünyasinin vazgeçilmezleri arasinda oldugu bilinmektedir. Ilimizde de yenilenebilir enerji kaynaklarindan olan günes, biyogaz ve rüzgâr enerjisi yatirimlari artmaya baslayarak önemli bir ivme kazanmaya baslamistir. Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarini gelistirmek ve bu alandaki portföyünü güçlendirmek vizyonu ile yola çikan Borusan EnBW Enerji, Mersin’in Mut Ilçesi Gökçetas Köyü ile Karaman Merkez Medreselik köyü sinirlari içerisinde kurulan “Mut Rüzgâr Enerji Santrali” RES ile beraber yatirimini tamamladigi iki önemli rüzgâr enerjisi santrali Harmanlik RES ve Koru RES’i de faaliyete geçirdi. Genel itibariyle 90 metre yüksekliginde ve 60 metre kanat uzunluguna sahip olan Mut Rüzgâr Enerji Santralinde kurulan 16 adet rüzgâr gülünün her biri 3 MW elektrik enerjisi üretecek olup, rüzgâr enerji santrali sayesinde Türkiye’nin enerji üretimine ve dogaya çok önemli bir katki yapmasi planlaniyor. 23 Mayis 2015 tarihinde ilk fazinin devreye girdigi 19,8 MW’lik Mut Rüzgâr Enerli Santralinin 16,5 MW’lik ikinci fazi olusturan 5 türbin için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligive Borusan EnBW Enerji arasinda 5 Haziran 2015 tarihinde geçici kabulü yapilarak, üçüncü fazin da Haziran ayi ortasinda devreye girmesiyle santralin tam kapasite hizmete girmesi beklenmektedir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284