Karsiad Baskani Boynukalin: “Yeni Tesvik Yasasi Ilimizi De Kapsamali”

Karaman Sanayici ve Isadamlari Dernegi Baskani Kemal Boynukalin, ilimiz milletvekillerine çagrida bulunarak yeni tesvik yasasinin Karaman’i da kapsamasi gerektigini söyledi.

 Karsiad Baskani Boynukalin: “Yeni Tesvik Yasasi Ilimizi De Kapsamali”

 

Boynukalin konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Bildiginiz üzere, yatirimlarin ve istihdamin tesviki ile ilgili 5084 sayili Kanun geregince, 2005 yilindan 2012 yilina kadar yatirim yapip istihdam yaratan mükellefler stopaj, isveren sigorta primi ve enerji desteginden yararlanmislardir.
Söz konusu yasa, 49 il ile birlikte Karaman’da da 2012 yilinin Aralik ayina kadar uygulanmisti. Karaman kent olarak tesviklere bagli 100 den fazla sanayi kurulusu ile 10.000 sigortali çalisani, 500 milyon dolarlik üretim hacmi, 300 milyon dolara yaklasan ihracati ile hem ülke ekonomisine hem de kentimizin ekonomik ve sosyal gelismesine büyük katki saglamistir. Ülkemizdeki ekonomik gelismelerin 2012 yili sonlarinda yavaslamaya baslamasi, 2013 yilinda hem ülkemiz hem de dünya ekonomisinde duraganlik belirtileri, ekonomistleri daha tedbirli davranmaya yöneltmektedir. Ekonomideki istikrar ve büyümede en büyük pay kuskusuz özel sektör kuruluslarina aittir. Bu nedenle istikrarli büyümenin önünde bulunan bütün engellerin kaldirilmasi sarttir. Karaman’da da yatirimlar ve istihdam artislarina katkida bulunan 5084 sayili tesvik kanunu, kayit disiligin önlenmesinde de önemli ölçüde yararlar saglamistir. Organize sanayi bölgemizde bu durum açik bir sekilde gözlemlenmektedir. Ancak, 5084 sayili kanun uygulamasinin sona ermesi, kayit disi istihdamlarin yeniden önünün açilmasina yol açacaktir.
Yeni hazirlanacak yasa, hem isverenler hem de issizler açisindan çok önemlidir. Isletmelerin pahali enerji ile üretim yapmalari, ülke ve dünya emtia fiyatlarindaki artislar, maliyetleri yukari çektigi için sanayicilerimiz hem ülkesinde hem de dünya pazarlarinda büyük rekabet altinda faaliyetini sürdürmektedir. Karaman’in gelismesi ve sanayide büyümesinin duraksamamasi, yeni istihdamlarin artarak sürekliliginin devam etmesi, isletmelerin sikintiya düsmemesi, kayit disiligin önünün açilmamasi için Karaman’in mutlaka tesvik kapsaminda yoluna devam etmesi elzemdir. Bunu‘da saglayacak olan, milletvekillerimizin duyarli çabalaridir. Meclise gelecek yeni yasa kapsaminda Karaman ilinin de bulunmasi için Milletvekillerimizin samimiyet ve büyük gayret içerisinde çalistigini biliyoruz. Ilimizin tesvik yasasindan yararlanmaya devam edecek iller arasinda olmasi en büyük beklentimizdir. Karamanli tüm sanayiciler olarak, ilgili Bakanliklarimizdan ve Hükümetimizden Karaman’i unutmamalarini bekliyoruz. Yeni tesvik yasasi ile yolumuza devam etmek en büyük dilegimizdir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284