KMÜ’de “3. Un, Bulgur Ve Bisküvi Sempozyumu” Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “3. Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumu” düzenlenecek. Karaman’da ilki 21-22 Haziran 1993, ikincisi 28-30 Mayis 1996 tarihlerinde gerçeklestirilen sempozyumun üçüncüsü Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliginde 26-28 Mayis 2016 tarihlerinde yapilacak.

KMÜ’de “3. Un, Bulgur Ve Bisküvi Sempozyumu” Düzenlenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi, Mevlana Kalkinma Ajansi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi isbirliginde gerçeklestirilecek sempozyumda degirmencilik, un, bulgur, bisküvi, irmik, makarna, kahvaltilik ve çerez tahillar, geleneksel tahil ürünleri gibi konular islenecek.
Sempozyum Baskani ve KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, konuya iliskin yaptigi açiklamada bu sempozyumla birlikte Karaman’da daha önce 1993 ve 1996 yillarinda yapilmis olan sempozyum dizisinin devamliliginin saglanarak Un, Bulgur ve Bisküvi Sempozyumuna geleneksel bir yapi kazandirilacagini söyledi.
“Akademik çalismalar ile sektörel tecrübe bulusacak”
Prof. Dr. Ahmet Yildirim, bugdayin ülkemizde endüstride kullanilan bitkiler açisindan en stratejik tarimsal hammadde oldugunu belirterek “Bugdayin dogrudan veya dolayli olarak bilesiminde yer aldigi çok sayida farkli ürün bulunmaktadir. Bu ürünler içinde yer alan ve ülkemiz gida sanayinin en önemli ürünlerinden olan un, bulgur ve bisküvi, düzenlenmesi planlanan bu sempozyumda detayli bir sekilde ele alinacaktir.” dedi.
Prof. Dr. Yildirim, “Sempozyumda akademik çalismalar ile sektörel tecrübelerin bir araya getirilmesi hedeflenmistir. Düzenlenen bu üçüncü sempozyumda da un, bulgur ve bisküvi ile ilgili ülkemizde gerçeklesen gelismeler ile sorunlarin tartisilmasi ve çözüm yollarinin ortaya konularak gelecege isik tutulmasi amaçlanmistir.” seklinde konustu.
Sempozyuma son bildiri gönderim tarihi 05 Subat 2016 olup sempozyum hakkinda ayrintili bilgiye //ubb2016.kmu.edu.tr/ adresinden ulasilabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284