KMÜ`de Merkez Bankasi Tanitildi

KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi “Kariyer Günleri”nin ikinci programi, Merkez Bankasi yetkilileri ile gerçeklesti. Kariyer Toplulugu tarafindan düzenlenen söylesiye, konusmaci olarak Merkez Bankasi Insan Kaynaklari Genel Müdürlügü yetkilileri Fatma Uysal Uluer ve Timur Eren katildi.

KMÜ`de Merkez Bankasi Tanitildi

IIBF Yunus Emre Konferans Salonunda 20 Mart Sali günü saat 15.00’te yapilan söyleside Merkez Bankasi yetkilileri bankanin tarihçesi, örgüt yapisi ve eleman alimina iliskin süreçlerin yer aldigi sunum yaptilar. Sunumda eleman aliminda KPSS’nin (Kamu Personeli Seçme Sinavi) ana basamak oldugu, ardindan banka yetkilileri tarafindan yazili ve sözlü sinavlarin yapildigi vurgulandi.
Staj olanaklarindan 3. sinif lisans ögrencilerinin yararlanabilecegini söyleyen Fatma Uysal Uluer “Merkez Bankasinda staj basvurulari elektronik ortamda yapiliyor. Staj yapacak kisiler, seffaf bir biçimde seçiliyor. Bu açidan Merkez Bankasi çok tercih edilen bir kurumdur.” dedi.
Timur Eren ise özerk bir kurum olduklarini vurgulayarak bankanin eleman aliminda kendi politikalarina göre ise alim kriterleri belirledigini söyledi.  Eren,  yilda sadece 10-15 yeni personel alinabildigini ifade etti.
Ögrencilerin kariyer planlamalari dogrultusunda yönelttikleri sorularin cevaplandirilmasiyla söylesi sona erdi. Program sonunda Kariyer Toplulugu Baskani Halil Çifter, günün anisina Fatma Uysal Uluer ve Timur Eren’e plaket takdim etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284