Komgida Hayvancilik Ve Bakliyat Tesisleri Açildi

Kombassan Holding sirketlerinden Komgida A.S.’nin yeni yatirimi `damizlik süt sigiri yetistiriciligi ve bakliyat tesisleri` törenle açildi.

Komgida Hayvancilik Ve Bakliyat Tesisleri Açildi
Konya merkezli Kombassan Holding’in gida alaninda faaliyet gösteren sirketlerinden Komgida A.S.’nin, yaklasik 18 milyon TL’lik yatirimla kurdugu hayvancilik ve bakliyat tesisleri Karaman’in Kazimkarabekir ilçesindeki “Gida Sehri”nde törenle açildi.
Konya ve Karaman protokolünün bir araya geldigi törende konusan Komgida Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan, Golda ve Melda markalari ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi gerçeklestiren fabrikalarinin, bakliyat alaninda yaptigi yeni yatirimla Iç Anadolu bölgesinde ilk olma özelligi tasiyan bakliyat tesislerini de üretim portföyüne dahil ettigini söyledi. Demiröz, 7 bin 500 metrekarelik kapali alanda kurulu olan bakliyat tesislerinde, saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek islenebilecegini söyledi.
“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Kombassan Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ahmet San, konusmasinda, Kazimkarabekir ve Karapinar'daki tesislerde ilk etapta bin 700 damizlik süt sigiri barindirildigini, kademeli olarak bu sayiyi 3 binin üzerine çikarmayi hedeflediklerini söyledi. San, “Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt isleyen firmalara sogutulmus süt tedariki planladigimiz tesislerde, müteakip safhalarda, damizlik hayvan üretimi, et besiciligi, süt isleme üniteleri gibi faaliyetleri de hedeflemekteyiz. Ayrica Iç Anadolu bölgesinde ilk olma özelligi tasiyan ve yillik yaklasik 34 bin ton üretim ve paketleme kapasitesine sahip bakliyat tesislerimizin faaliyete geçmesiyle bölge tariminin gelisimine de önemli bir destek saglamis olacagiz. Ayrica tesislerimizin ekonomimize kattigi deger yaninda bölge insanimiza saglayacagi istihdam da bizler için büyük bir sevinç kaynagi olacaktir” dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve AK Konya Milletvekili Mustafa Kabakci’nin konusmalarinin ardindan Karaman Valisi Murat Koca’nin da aralarinda bulundugu protokol üyeleri, tesislerin açilisini kurdelesini kesti.
Komgida A.S., Karaman'in Kazimkarabekir ve Konya'nin Karapinar ilçelerinde yapilan yatirimla, 22 bin metrekaresi kapali ve yari açik olmak üzere toplamda 320 bin metrekare alana kurulu hayvancilik tesislerinde, bin 700 bas damizlik süt sigiri ve bin 600 dekar alanda yem bitkisi yetistiriciligi gerçeklestirecek. Önümüzdeki günlerde damizlik hayvan sayisini kademeli olarak 3 binin üzerine çikarmayi hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284