Konya Seker’de 7. Kan Bagisi Kampanyasi

Konya Seker A.S.’de bu yil 7. düzenlenen kampanya ile sirket çalisanlari kan bagisinda bulundu.

Konya Seker’de 7. Kan Bagisi Kampanyasi

Ekonomideki etkinligini yürüttügü sosyal sorumluluk projeleriyle sosyal hayata da tasiyan ve 2023 yili vizyonuna uygun olarak dünyanin en büyük gida sirketleri arasina girme hedefini ilan eden Konya Seker, bu iddiasina uygun sekilde sosyal sorumluluk projelerini de yerine getiriyor.
Egitimden sagliga, spordan agaçlandirmaya genis toplum kesimlerine ulasan sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Konya Seker, bu çerçevede Türkiye nüfusu kadar agaç projesinde Konya Ovasinda 18 milyon agacin dikimini gerçeklestirmis ve bununla birlikte “Üretene Saglik” projesi kapsaminda köylerde saglik taramasi düzenlemis, Milli Egitim Müdürlügü ile yaptigi proje ortakligi sonucu çogunlugu köylerde olmak üzere 100 binin üzerinde Konyaliya Ana-Kiz Okuldayiz Kampanyasini düzenleyerek, Türkiye’de en yüksek katilim oranina sahip Organ Bagisi Kampanyasini gerçeklestirmisti.
Gerçeklestirdigi yüksek katilimli organ bagisi kampanyasi nedeniyle ülkemizde ilk defa Saglik Bakanligi tarafindan sosyal sorumluluklarini yerine getiren kurum sertifikasi ile ödüllendirilen Konya Seker, saglik alaninda bir baska sosyal sorumluk projesi olan kan bagisi kampanyalari ile de sürdürmeye devam ediyor.
Konya Seker’de artik periyodik hale gelen Kan Bagisi Kampanyalarinin 7’ncisi gerçeklestirildi ve üç gün süren kampanyaya Konya Seker, Çumra Seker ve Atistirmalik Tesisleri ile Panagro Et ve Süt Tesisleri çalisanlari katildi. Kampanyaya katilim oldukça yüksek olurken, bugüne kadar yapilan kampanyalarda yaklasik 2 bin ünite ban bagisinda bulunuldu.
Konya Seker ile Türk Kizilay’inin ortaklasa olarak düzenledigi “Kan Bagisi” kampanyasi ile ilgili bir degerlendirme yapan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köysisleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, “Konya Seker Ailesinin gerek organ bagisi, gerekse kan bagisi kampanyasi vesilesiyle sergiledigi hassasiyet ve her arkadasimizin gönülden katilimi, bu ailenin ülkeye ve bu ülkenin insanina gösterdigi sevgisinin isaretidir. Kampanyaya katilan tüm çalisanlarimizi hassasiyetlerinden dolayi yürekten kutluyorum” dedi.
Konya Seker’in hayatin içinde bir kurum oldugunu ve hayatin her alaninda, tarlada, tapanda, ahirda, agilda, sokakta, okulda, köyde kentte, evinde hastanede her kim olursa olsun yardim bekleyen, destek bekleyen herkese elini uzatmaya, derde derman üretmeye çalistigini vurgulayan Konuk, “Konya Seker olarak bizim bir durusumuz ve tavrimiz var. Bu durus ve tavir sadece ekonomik alanla da sinirli degildir. Biz sosyal hayatta da, sosyal sorumluluk projelerimizde de ayni durus ve tavri sürdürmeyi prensip edinmis bir kurumuz. Biz hiçbir alanda son dakikaci olmadik. Biçak kemige dayanana kadar beklemedik. Yani isler veya meseleler acil hale gelene kadar beklemedik. Mesela yaptigimiz yatirimlar, genellikle mesele kapiyi gelip çalmadan önce meseleyi bertaraf eden, derde derman olan yatirimlardir. Bu anlayisimiz sosyal sorumluluk projelerimize de damga vuran anlayistir. Agaçlandirma bunlardan sadece biridir. Organ bagisi, egitim bunlardan bazilaridir. Kan Bagisi da ayni durusun ve tavrin bir sonucudur. Bu ailenin en büyük özelligi sorunlara duyarli olmak ve çözümüne katkida bulunmaktir. Daha öncekilerde oldugu gibi, kan bagisi kampanyasina saglik sebebiyle kan veremeyecek arkadaslarimiz disinda tüm çalisanlarimiz sevkle, heyecanla, gönülden bir katilim gösterdiler. Gösterdikleri hassasiyet, ihtiyaç sahiplerine yardim ellerini uzatma konusunda sergiledikleri duyarlilik nedeniyle hepsini kutluyor, onlarin bu davranisinin örnek olmasini, örnek alinmasini diliyorum” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284