Koordinasyon Kurulunda Yatırımlar Değerlendirildi

İlimiz genelinde yürütülen kamu yatırımlarının koordinasyonu ve izlenmesinin amaçlandığı 2019 yılının son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirildi.

Koordinasyon Kurulunda Yatırımlar Değerlendirildi

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili Yıldıray Malğaç, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcileri ile koordinasyon kurulunun diğer üyeleri katıldı.
 
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Fahri Meral, 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle il genelinde yürütülen proje ve yatırımların ele alınacağı, 2019 yılının son koordinasyon kurulu toplantısının ilimiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu. Toplantının devam eden bölümünde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından yürütülen projelerle ilgili sunumların yapılması ile koordinasyonu gerektirecek konular ele alındı.
 
Toplantıda; 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle Karaman il genelinde toplam 229 proje üzerinde çalışıldığı ve 83 projenin tamamlandığı belirtildi. 116 projenin devam ettiği, 6 projeye henüz başlanmadığı, 8 projenin ise yer teslimi yapıldığı ifade edilen toplantıda 15 projenin ihale aşamasında olduğu ve 1 projenin ise ihalesinin yapıldığı ifade edildi. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 68 oranında olduğu parasal gerçekleşmenin ise yüzde 40 olduğu belirtilen toplantıda, toplam proje tutarının 3 milyar 186 milyon 732 bin 135 Türk Lirası, dönem sonu harcamasının ise 224 milyon 415 bin 262 Türk lirası olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284