Kredi Kartina Ceza!

Talep edilmeden verilen kredi kartina agir ceza geliyor

 Kredi Kartina Ceza!

Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Baskani Mukim Öztekin, bankalarin vatandas istemeden kredi karti gönderemeyecegini, bunun cezasinin çok agir oldugunu söyledi.
Anadolu Ajansi (AA) Finans Masasina konuk olan Öztekin, 50 milyonun üzerinde kredi karti oldugunu belirttti. Öztekin, "Herkesin sorunu ayni degil. Sorunlar taksitli kredi kartlarinda. Kredi kartlari en fazla takibe dönüsüm oranina sahip kredi türü, yüzde 5'ler civarinda. Kredi kartlarinda 3.5 milyar lira civarinda takibe dünüsüm söz konusu" diye konustu. BDDK Baskani sözlerine söyle devam etti: ''Vatandaslarimiz sunu bilmeli ki bankalarin talep edilmeden kredi karti vermesi mümkün degil. Bir banka sizin talebiniz olmadan kredi karti gönderirse bunun cezasi çok agir.''
'FAIZLER DÜSECEK'
Mevduat vadelerinin uzatilmasina iliskin çalismalarin sürdügünü, sektörle ve piyasalarla görüsmeler yaptiklarini aktaran BDDK Baskani önümüzdeki dönemde yeni enstrümanlarin ortaya çikabilecegini söyledi. Türkiye'de faizlerin 2013'te daha da düsecegi beklentisi oldugunu hatirlatan Öztekin, "Bizde de var o beklenti'' dedi.BDDK Baskani, altin mevduatlarinin 10 milyar liraya ulastigina dikkat çekti.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284