Kredi Kullanacaklara Uyari

Kredi kullananin, vergi dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmis borcunun olmamasi gerekecek.

Kredi Kullanacaklara Uyari
Hazine Müstesarliginin kredi garanti kurumlarina saglayacagi desteklerde, kredi kullananin, vergi dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmis borcunun olmamasi gerekecek.
Bakanlar Kurulunun, ''Kredi Garanti Kurumlarina Saglanacak Hazine Destegine Iliskin Usul ve Esaslar Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar''i Resmi Gazetenin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.
Buna göre, kredi kullananin, kredi kullandirim sirasinda vergi dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmis borcunun olmamasi veya borcun yeniden yapilandirilmis ve yapilandirmanin bozulmamis olmasi gerekecek.
Kefalet basvurularinin degerlendirilmesi ve kabulüne iliskin usul ve esaslarda da degisiklik yapildi.
Kredi garanti kurumlari, kredi kullanicilardan, aralarinda herhangi bir ayrim yapmamak kaydiyla kefil olunan tutari, risk durumunu, saglanan teminatlarin niteligini ve vadeyi dikkate alarak her yil kefil oldugu bakiye kredi riski üzerinden pesin olarak yüzde 0,5 ile yüzde 1,5 arasinda kefalet komisyonu tahsil edecek. Söz konusu kefalet komisyonu ve bu komisyondan her yil 15 baz puani asmamak kaydiyla Kuruma birakilacak tutar, Hazine Müstesarligi ile imzalanacak protokolde belirlenecek.
Yapilan degisiklikle, kefalet saglanan kredi tutarinin en fazla yüzde 0,1'ine kadar kefalet tahsis ücretinin isletmeler tarafindan bir defaya mahsus ve pesin olarak kredi garanti kurumlarina ödenmesi sarti da yürürlükten kaldirildi.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284