Makine ve Ekipman Alimlarinda 2 Milyon 700 Bin TL Hibe Destegi

Tarimsal faaliyetler için gelistirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafindan kullanimini yayginlastirarak, daha kaliteli ve pazar istekleme uygun üretim yapilmasini saglamak, zor sartlarda ve bedenen çalisan üreticilerimizin islerini kolaylastirmak amaciyla Makine Ekipman Alimlarinin desteklemesi hakkindaki teblig geregi hibe destegi almak için müracaat eden 429 projeye sahibine 2.700.000 TL hibe destegi verilecek.

Makine ve Ekipman Alimlarinda 2 Milyon 700 Bin TL Hibe Destegi
Konu ile ilgili bir açiklama yapan Tarim Il Müdür Vekili Ismail ULUAD; Makine ve Ekipman Alimlarinin Desteklenmesi Hakkinda Teblig kapsaminda hibe desteginden yararlanmak üzere Il Tarim Müdürlügümüze gerçek ve tüzel kisiler tarafindan 1.459 adet proje basvurusu yapilmistir. Bu projeler ilgili teblig ve uygulama rehberi çerçevesinde komisyonlarca degerlendirilmistir. Puanlama esasina göre yapilan degerlendirmelerde 1.444 adet proje ilgili mevzuatta belirtilen uygunluk kriterlerini sagladigi için kabul edilmis, 15 adet proje ise söz konusu uygunluk kriterlerini saglamadigi için elenmistir.
Ilimize ayrilan bütçe miktari ve ilimizin öncelikleri dikkate alinarak 1.444 adet geçerli projeden toplam proje bedeli 5.479.921,00 TL tutarli 429 adet proje hibe destegi kapsamina alinarak 2.700.000 TL hibe destegi verilmesi uygun bulunmustur. Hibe destegi verilmesi uygun görülen proje sahiplerine Il Tarim Müdürlügünce kazandiklarini bildirir tebligatin yapildigi tarihten itibaren 10 (On) gün içinde Hibe Sözlesmesi imzalamak zorundadirlar. Süresi içinde hibe sözlesmesini imzalamayan yatirimcilarin hibe haklari kaybolacagini belirten Il Tarim Müdürü V. Ismail ULUAD yatirimcilarin bu süreye dikkat etmeleri gerektigi ve uygun bulunan ancak bütçe kisiti nedeniyle hibe kapsamina alinamayan 1,015 adet proje ise yedek listeye alinmistir “ dedi.
Desteklemeye hak kazanan yatirimcilarin bundan sonraki asamada yapacaklari tebligat, hibe sözlesmesi imzalama, satin alma esaslari ile ilgili olarak yatirimcilar 17 Haziran ve 20 Haziran 2011 tarihlerinde saat 10:00’da Tarim Il Müdürlügü Toplanti Salonunda toplantiya davet edilmislerdir. Desteklemeye hak kazanan yatirimcilarin bu toplantilara mutlaka katilmalari gerekmektedir. Bu toplantiya tarim alet ve makineleri temin edecek firma temsilcilerin de katilmalarinda yarar görülmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284