Maliye’den Trafik Cezasi Olanlara Hacizli Mektup

9 milyarlik vergi paketinden sonra tahsilata hiz veren Maliye, trafik cezasi ve MTV borcu olan 2 milyon araç sahibine mektup yolladi. Mektupta, Anayasa hatirlatilarak borçlulara haciz uyarisi yapildi.

Maliye’den Trafik Cezasi Olanlara Hacizli Mektup
Bütçe açigini kapatmak için 9 milyar liralik vergi paketini hayata geçiren Maliye Bakanligi, vergi borçlularina yönelik tahsilat islemlerini de hizlandirdi. Bu çerçevede, daha önce ev sahiplerine ve vergi barisini bozan mükelleflere 'mektup' gönderen Maliye, bu kez trafik cezalarini ve Motorlu Tasitlar Vergisi'ni (MTV) ödemeyen mükellefleri yakin markaja aldi. Türkiye genelinde, motorlu tasitlar vergisi ve trafik cezasi borcunu ödemeyen 2 milyona yakin araç sahibine gönderilen mektuplarda, sert uyarilara yer verildi. Vergi dairesi müdürleri imzasiyla gönderilen mektupta, Anayasa'nin 73. Maddesinde yer alan, "Herkes kamu giderlerini karsilamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür" hükmü hatirlatarak, bu hüküm dogrultusunda tüm mükelleflerin vergi borçlarini ödemesi gerektigi vurgulandi.
MEKTUPLA TAHSILAT ARTTI
Mektupta, borçlarini ödemeyenlerin banka hesaplarinin dondurulacagi, araç ve evlerine de haciz uygulanacagini belirtildi. Mektupta mükelleflere yönelik su uyari yapildi: "Ödenmeyen borçlarin takibi sirasinda mal varligi haczi, banka hesabi haczi (e-haciz), gayrimenkul haczi, tasit haczi v.s. gibi istenmeyen durumlarla karsilasmamaniz için bu borçlarin tasfiyesine yönelik gerekli görüsmelerin ve ödemelerin yapilmasi için vergi dairesi müdürlügümüze basvurmaniz önem arz etmektedir." Mektuplu uyarilarin tahsilatta büyük fayda sagladigina dikkat çeken Maliye Bakanligi yetkilileri, mektubu alan mükelleflerin büyük kisminin vergi borçlarini ödedigini bildirdiler. Araç sahipleriyle ilgili uyarinin da tahsilatlari artirmak için yapildigini ifade eden yetkililer, yaklasik 2 milyon araç sahibine mektuplu uyari yapilmasinin hedeflendigini kaydettiler.
SIFIRCI HOCALAR 32 MILYAR DOLARLIK YATIRIMI ENGELLEDI
Maliye Bakani Mehmet Simsek, kredi derecelendirme kuruluslarinin kriterlerinin sübjektif oldugunu, bu kuruluslarin erken uyari islevlerini yerine getiremedigini ve hiçbir krizi öngöremedigini söyledi. Kredi notunun aslinda çok önemli oldugunu ve kredi notu yüksek olan ülkelerde yatirimlarin daha çok oldugunu belirten Simsek "Eger not artirimi olursa dogrudan ve portföy yatirimlari gayri safi yurt içi hasilanin yüzde 4'ü kadar artabiliyor. Eger Türkiye'nin kredi notu hak ettigi düzeyde olsaydi Türkiye portföy yatirimi olarak ve dogrudan yatirim olarak 32 milyar dolar ilave yatirim olacakti. Bu da su demek, daha çok fabrika, daha çok istihdam" diye konustu.
Siyaset Ekonomi ve Toplum Arastirmalari Vakfi (SETA) tarafindan hazirlanan 'Kredi Derecelendirme Kuruluslari: Alternatif Arayislar' adli raporun tanitim toplantisinda konusan Simsek, rating kuruluslarinin Türkiye notlarinin düsük kalmasinin sebebi olarak öne sürdükleri cari açik gerekçesinin saglikli olmadigini, bu yil enerji disi cari açigin sifira yakin olacagini söyledi.
Kaynak: Star

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284