MEVKA’dan Coğrafi İşaret Süreci, Deneyimler ve Uygulamalar Paneli

Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje Teknoloji Transferi Ofisi işbirliğiyle “Coğrafi İşaret Süreci, Deneyimler ve Uygulamalar Paneli” yapılacak.

MEVKA’dan Coğrafi İşaret Süreci, Deneyimler ve Uygulamalar Paneli

19 Aralık 2017 Salı günü Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak olan panele Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı Ceren Turgut, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Özgür İşleyici, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uzman Dr. Şebnem Öztürkoğlu Budak ve Kayseri Ticaret Odası Türk Patent Enstitüsü Enformasyon Birimi personeli Birsen Koca konuşmacı olarak katılacak.

Söz konusu panelde Dünyada ve Türkiye’ de Coğrafi İşaret ile ilgili son gelişmeler, Türkiye’de Coğrafi İşaretlerin Tescili, Ulusal ve Uluslararası Alanda Coğrafi İşaret Koruması, Coğrafi İşaret Süreci ve Sonrasında Divle Obruk Tulum Peyniri ile İlgili Yapılması Gereken Bilimsel ve Teknik Çalışmalar, Divle Obruk Tulum Peynirinin Endüstriyel Koşullarda Üretiminin Standardizasyonu, Türkiye’deki İyi Coğrafi İşaret Uygulamaları gibi birçok önemli konuda bilgi aktarımı olacak.

Ayrıca Tarih boyunca atalarımızın mirası niteliğindeki Karaman Guymağı, Karaman Divle Obruk Tulum Peyniri, Karaman Ekşi Kara Üzümü, Kâzımkarabekir Batırığı ve Başyayla Kirazı gibi ilimize ait birçok potansiyel yöresel ürünümüzün tescil süreci, yasal düzenlemeler, uygulama örnekleri ve eylem planları gibi birçok önemli konuda ele alınacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284