Mikro Kredi Kursunu Tamamlayanlara Kredileri Verildi

Karaman Belediyesi, Il Özel Idaresi ve Türkiye Israfi Önleme Vakfi tarafindan ortaklasama yürütülen mikro kredi projesi kapsaminda kursu tamamlayan ilk kursiyerlere kredileri verildi.

Mikro Kredi Kursunu Tamamlayanlara Kredileri Verildi

 

Karaman'da gelir düzeyi düsük kadinlarin yapacaklari kendi çalismalariyla gelir getiren faaliyetlerde bulunmalarina olanak saglayan proje çerçevesinde kredi alan hanimlara çekleri düzenlenen bir törenle verildi. Törene Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Özel Idare Genel Sekreteri M. Salih Baldiz, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve kursiyerler katildi.

Vali Süleyman Kahraman'da, bu projenin hikayesinin Belediye Baskani Ugurlu'ya ait oldugunu belirterek, “Biz bu uygulamayi Belediye Baskanligimiz, Il Özel Idaresi ve Türkiye Israfi Önleme Vakfi ile aramizda düzenlemis oldugumuzu protokolle yürütüyoruz.

Bu kredinin Türkiye'de iki ilde uygulamasi vardir. Iki vilayette de uygulamalarda olumlu sonuçlar alinmistir. Bu illerde hiçbir geliri olmayan ev hanimlarimiz ekonomiye çok önemli katkida bulunmuslardir. Kredinin ismi her ne kadar mikro kredi olsa da sonuç itibariyle ev ekonomisine katkisi makro kredi boyutundadir. Bu kredi programiyla ilimizde çok güzel sonuçlar alinacaktir. Krediden yararlanan ev hanimlarimiz ekonomide önemli bir yer edinecektir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kursu basariyla tamamlayan Havva Uygun, Aysegül Çardak ve Hanife Kozan'a Vali Kahraman tarafindan, Havva Hanim Kaya ve Hatice Gülsen'e de Belediye Baskani Kamil Ugurlu tarafindan mikro kredi çekleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284