Milkman Süt Ve Süt Ürünleri Tesislerini Bakan Elvan Açti

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Saray Holding’in istiraki olan Milkman Süt ve Süt Ürünleri Tesislerinin açilisini yapti.

Milkman Süt Ve Süt Ürünleri Tesislerini Bakan Elvan Açti

Organize Sanayi Bölgesinde gerçeklestirilen açilisa Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile çok sayida davetli katildi.
Açilista konusan Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, günlük 300 ton süt isleme kapasitesine sahip olan tesisle ihracat sektöründe yeni bir çigir açacaklarini belirterek, “Benim bir dostum var. Derki dünyada üç cins insan vardir. Bir erkek, bir disi birde mütesebbis. Biz herhalde üçüncü cinsiz. Biz bu topraklarin, Karaman’in çocuguyuz. Çünkü burasi büyüdügümüz gelistigimiz yer. Ama Türkiye ve yurtdisi sathinda degisik sektörlerde tesislerimiz var. Siz, ülke ve ülke disina tasan meselelerle ugrasiyorsunuz ama bizde mütesebbisler olarak ciddi anlamda yogun bir tempo içerisinde çalisiyoruz. Tabiî ki yoruluyoruz. Mücadele veriyoruz. Fakat yilmadan bu hizmetleri yapiyoruz. Mütesebbis ruhu bize bunlari yapiyoruz. Hem bölgemize bir tesis kazandirmak hem de dünyanin ve ülkemizin ihtiyaçlarini karsilama noktasinda böyle bir yatirima karar vermistik. Faaliyete geçirdik. Çalisanlarimizin emekleriyle ortaya böyle bir tesis çikardik. Tesisimiz orta çapli bir tesis. Simdi açilisini yapacagimiz birinci etap. Bu tesiste süt ve süt ürünleri olarak günlük 200 ton süt isleme kapasitemiz var. Ayrica süt tozu tesisimizle beraber günlük 300 ton süt isliyoruz. Allah nasip ederse ihracatta hedefledigimiz pazarlama gelismelerimiz iyi giderse ikinci etabini da baslatmayi planliyoruz. Ikinci etapta da hem ürün çesitlemesi hem de kapasite artirimina yönelik bir yatirim projemiz hazir duruyor. Biz Türkiye’nin bisküvi çikolata sekerleme alaninda ciddi ihracat yapan kuruluslarindan biriyiz. Bu sektörde de ihracatta da iyi bir çigir açacagimizi düsünüyorum” dedi.
Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’da, “Bizler hiç durmuyoruz. Yürümüyor, kosuyoruz. Sanayicilerimiz de durmuyor. Biliyorsunuz 2008 yilinda bir kriz basladi dünyada. Halen bu krizin etkilerinden Avrupa ve gelismis ülkeler kurtulmus degil. Birakin yatirim yapmayi, yeni sanayi tesisleri açmayi, mevcut tesislerini nasil ayakta tutabilirizin arayisi içerisinde olan ülkeler var. Ama biz Karaman’imizda Türkiye’nin dört bir yaninda yüzlerce yeni tesisin açildigini, yatirim yapildigini görüyoruz. Binlerce kardesimize istihdam saglandigini görüyoruz. Özellikle son 10 yil içerisinde istihdam saglama açisindan Türkiye dünyanin en basarili ülkelerinden bir tanesi konumuna geldi. Sanayicilerimiz bu ülkenin gelismesi için ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar. Bunun en güzel örnegi de Sayin Özdag’dir. Bir Karamanli hemseriniz olarak gerçekten Sami beyle gurur duyuyoruz. Yatirimcilarimizla gurur duyuyoruz. Çünkü onlar evine as götürmek isteyen ailelere imkân sagliyor. Binlerce isçimiz çalisiyor. Bunlarin her birisi de mutlu ve huzurlu. Biz özellikle sanayicilerimizin rekabet gücünü artiracak alanlarda da yatirim yapmaya basladik. Hizli trende bunlarin basinda geliyor. Organize Sanayi Bölgesinde kuracagimiz bir lojistik merkez ve yapimina basladigimiz hizli tren projesiyle sanayicimizi Karaman’dan Mersin’e ulastiracagiz” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Bakan Elvan ve beraberindekiler Milkman Süt Tesislerinin açilisini gerçeklestirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284