MM Packaging Türkiye’deki 3. Yatirimini Karaman’a Yapti

Avusturya’da yaklasik 40 yildan buyana ambalaj sektöründe hizmet veren ve Türkiye’de Izmir’de Tire ve Torbali tesisleriyle ambalaj sektörüne giren MM Packaging Süperpak Ambalaj Sanayi, Türkiye’de üçüncü fabrika yeri olarak ilimiz Organize Sanayi Bölgesini tercih etti.

MM Packaging Türkiye’deki 3. Yatirimini Karaman’a Yapti

29 Kasim Sali günü Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan ve Avusturya’dan sirket üst düzey yöneticilerinin de katilacagi bir açilisla hizmet vermeye baslayacak olan MM Packanging Süperpak Ambalaj Sanayi’nin çalismalariyla ilgili olarak Fabrika Müdürü Ercüment Tamer’den bilgiler aldik.

Fabrikasi hizmet binasinda bizleri karsilayan Tamer, “MM Grup Avusturya’da iki ailenin 150 yil önce kurdugu bir kurulus. Bu grubun dünyada asagi yukari 40. fabrikasi oluyor Karaman’daki bu tesis. Bu ise ilk önce kereste isiyle baslayip daha sonra karton üretimi ve ardindan ambalaja yatirim yapan bir grup. Bu grubun Türkiye’deki üçüncü fabrikasi oluyoruz. 2012 yilinin bu aylarinda Gaziantep Organize Sanayi bölgesinde de ayni yapidaki bir fabrikayi devreye almis olacagiz. Türkiye’deki yatirimlari devam edecek. 2014’de de Istanbul’da çok büyük bir yatirim planlamasi var. MM Grup Türkiye’ye çok büyük önem veriyor. Türkiye’nin gelisen ekonomisine bagli olarak yerini kuvvetlendirmek amaciyla da müsterilerinin ayagina hizmet verme adina Karaman, Gaziantep gibi Izmir gibi yerlerde hizmet vermektedir” dedi.

Ercüment Tamer, Karaman’i tercih etme nedenlerinin basinda müsteri yapisinin burada burada ve çevresinde oldugunu belirterek, “Bizde bunu firsat bilip müsterinin ayagina iyi hizmet vermek adina buraya yatirim programi yaptik. Buradaki yatirimi da 5.5 ay gibi çok kisa bir zamanda gerçeklesti. 7 Ekim’den buyana üretime basladik ve artan bir grafikle de üretimimiz devam ediyor. Suanda bir vardiya çalisiyoruz. En kisa zamanda ikinci ve üçüncü vardiyalari da kurup hem istihdami artirmak, hem de Konya, Karaman, Kayseri, Adana Mersin civarlarina kadar yayip müsterimize hizmet etmektir. Fabrikada suanda 47 kisi istihdam ediliyor. Tam üretime geçildiginde 130’a kadar bu sayi yükselecek. Tabi tesisimizde otomatik makineler olmasi sebebiyle hem özellikli operatörler çalisiyor. Bunun disinda Karaman ve çevresinde de arkadaslar bünyemizde çalismaya devam ediyorlar” diye konustu.

29 Kasim Sali günü resmi açilisi yapilacak olan fabrikanin son hazirliklarini tamamlama asamasinda oldugunu belirten Tamer, “Açilisimiza Ekonomi Bakanimiz Zafer Çaglayan’in yani sira sirketimizin en üst düzeydeki yöneticileri, Yönetim Kurulu Baskanimiz, diger grup baskanlari, Türkiye CEO’muz Atilla Çallioglu, Avusturya Büyükelçisi çok sayida davetlimiz katilacak” dedi.

Ercüment Tamer, MM Packaging Süperpak Ambalaj Sanayi’nin Organize Sanayi Bölgesinde 24 bin metre karelik alana sahip oldugunu ve 8 bin 300 metrekare kapali alana sahip tesislerin yapimi için 10 milyon Euro’luk harcama yapildigini da sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284