Muhasebeciler 1 Temmuz’da Tatile Çikiyor

Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler 1 Temmuz Pazar gününden itibaren 20 Temmuz’a kadar mali tatile çikacak.

Muhasebeciler 1 Temmuz’da Tatile Çikiyor
Konuyla ilgili olarak Oda Sekreteri Umut Aydin yaptigi açiklamada, “Yogun is temposu ve stres altinda çalisan meslektaslarimizin mali tatil ile yeteri kadar olmasa da belirli seviyede dinlenme firsati bulacaklardir. 5604 sayili Mali tatil kanunu 2007 yilindan bu tarafa uygulanmaktadir. Bu yil Mali Tatil 1 Temmuz 2012 Pazar günü baslayip, 20 Temmuz Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihler arasinda herhangi bir vergi incelemesi, vergi tebligati yapilamayacak, verilmesi gereken beyannameler ve dava açilmasi gereken vergi davalari 20 Temmuzdan sonra 7 gün içinde yani 27 Temmuz tarihleri arasinda açilabilecektir. Meslektaslarimizin Mali tatil ile ilgili olarak dikkat etmesi gereken bir baska konu ise Mahkeme karari veya Cumhuriyet Savciliklarinin talebi üzerine ya da Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre yapilan aramali incelemeler hariç olmak üzere, malî tatil süresince inceleme amaciyla defter ve belgelerin ibrazi talep edilemez, mükellefin isyerinde incelemeye baslanilmaz” Buradaki amaç; nasil ki avukatlarin, hâkim ve savcilarin adli tatilde tatil yaptiklari gibi, Esnafin, serbest meslek sahiplerinin. Sirket yöneticilerinin, mali müsavir ve muhasebecilerin, hatta maliye çalisanlarinin 1 Temmuz ile 20 Temmuz arasinda rahat ve huzurlu tatil yapmalarina imkân tanimaktir. Esnafimizin mali tatilden önce gerekli evraklarini temin ederek ilgili tarihler arasinda magdur olmamalari odamiz tarafindan önemle duyrulur. 
Mali tatil nedeniyle uzayan beyanname ve süreleri:
Vergi mükelleflerinin verilmesi gereken, beyannameleri 1 ile 20 Temmuz tarihleri arasina denk gelirse 20 Temmuz ile 27 Temmuz arasinda verebilir ve ödemesi de 30 temmuza kadar uzar.
Vergilere, itiraz veya dava açma süreleri 1 Temmuz – 20 Temmuz tarihleri arasina denk gelirse, itiraz ve dava açma süresi 27 Temmuza kadar uzar ve mükellefin haklari kayip olmaz.
Sosyal güvenlik islemleri, ise giris isyeri dosya açma gibi islemleri mali tatil günlerine rastlarsa, sosyal güvenlik islemleri de 7 gün uzar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284