MÜSİAD’dan SGK ve İŞ-KUR Bilgilendirme Toplantısı

Kısa adı MÜSİAD olan ve 27 Ocak 2019 tarihinde genel kurulunu gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Karaman Şubesi SGK ve İŞ-KUR İl Müdürlükleri ortaklığında bir bilgilendirme toplantısı yaptı. 

MÜSİAD’dan SGK ve İŞ-KUR Bilgilendirme Toplantısı

Karaman MÜSİAD şubesi tarafından firma yetkililerine SGK ve İŞ-KUR'un tüm illerde açıklanan 2019 yılı yapılandırma,  destekler ve teşvikler kanunu gibi toplamda 20’ye yakın konu başlığı hakkında bilgilendirme sunumunun yapıldığı toplantıya MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş, İŞ-KUR İl Müdürü Kenan Ateş, Genç MÜSİAD Başkanı Abdülkadir Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri ve firma yetkilileri katıldı.
Katılım gösteren tüm üye ve firma yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş konuşmasında programların ilimize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. Şube Başkanı Taşbaş sonrasında konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Kenan Ateş ise “Bu tarz bilgilendirme sunumları firma sahiplerinden daha ziyade işin asıl içinde olan insan kaynakları ve muhasebe departmanı çalışanları için daha verimli olmaktadır. Bizlere bu imkânı sunduğu için Karaman MÜSİAD Başkanımı İbrahim Taşbaş'a ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.
Programda katılımcılara İŞ-KUR Şube Müdürü Metin Akgül tarafından katılımcılara; *İşbaşı Eğitim Programı, *Meslek Edindirme Kursları, *Kreş Desteği, *İşte İlk Adım Projesi, *İşte Anne Projesi, *Kısa Çalışma Süresi ve Ödeme Planı gibi konularda açıklayıcı bilgiler verildi. 
Akgül sonrasında SGK adına söz alan SGK İl Denetim Görevlisi Fatih Mehmet Demirel ise; *Sigorta Prim Teşvikleri, *İstihdam Teşvikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler, *Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortası , *İşveren Hissesinden 5 Puanlık İndirim, *Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararlar Uyarınca Uygulanan Teşvik, *Genç, Kadın ve Mesleki Belge Sahibi Olanların İstihdamına Yönelik Teşvik, *Engelli Sigortalı İstihdamına Yönelik Teşvik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerine İlişkin Teşvik, *Kültür Yatırımları ve Girişimleri Hakkında Uygulanan Sigorta Primi Teşviki, *Sosyal Hizmetlerden Faydalanan Çocukların İstihdamı Halinde Uygulanan Teşvik, *Yeni Nesil Teşvik gibi konularda sunum yaptı. 
Soru-cevap şeklinde devam eden program ikramlar sonrasında sona erdi. 


 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284