O Listede Karaman'da Var!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu verilerine göre içerinde Karaman’ın da olduğu İç Anadolu bölgesi illeri en fazla dövize yatırım yapan iller oldu.

O Listede Karaman'da Var!

Sözcü Gazetesinden Mehtap Özcan Ertük imzalı ve 23 Aralık 2021 tarihli haberde en dövizci illerin İç Anadolu Bölgesi’nde yoğunlaştığı ve bu iller arasında Karaman’ın da yer aldığı bilgisine yer verilmişti. Karaman’la aynı yıl il olan Aksaray, toplam tasarruf mevduatı hacmi içinde yüzde 70.27 pay alan döviz birikimiyle dolarizasyonda ilk sırada yer aldı. Aksaray’ı sırasıyla Nevşehir yüzde 67.75, Yozgat yüzde 67.55, Kayseri %64.85, Kütahya yüzde 62.69, Kırşehir yüzde 61.98, KARAMAN yüzde 61.91, Bayburt yüzde 60.55, İstanbul yüzde 60.52 ve Bingöl yüzde 59.96 pay ile takip etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklama sonrası uygulamaya alınan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” sisteminde hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılacak ve minimum faiz oranı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Politika Faiz Oranı olarak uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduata geçiş sabahı 10 milyar TL yatırıldığını açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” hesabına ilişkin yaptığı değerlendirmede vatandaşın Türk Lirasına geçişin olduğu sabahta dövizlerini bozdurarak Türk Lirası almalarının kendi milli ve yerli parasına güvenin en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Ne kadarlık bir artış yaşandığına ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk lirası mevduatların 24 Aralık 2021 tarihinde saat 15.00 itibarıyla 23, 8 milyar lira üzerinde arttığını açıkladı. Kurun serbest piyasada olması gereken seviyeye kendisinin geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan amaçlarının yatırımcı, sanayici ve vatandaş için kur oynaklığını azaltmak Türk lirasını değerlendirmek, değerine itibar katmak olduğunu ifade etti. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Dövizi olan 250kişidir, onlarda fabrika sahipleri eş ve çocukları, gurbetçiler dır. Kalanlar da asgari ücretli, emekli, ücretli çalışanlar, kıt kanaat gecinenlerdir, yani sabredecek olan vatandaşlardir, gerisi hep hikaye.

SIRADAKİ HABER

banner284