Omkasar Üretimde Hedef Büyüttü

Saray Holding’in ambalaj sektöründe faaliyet gösteren sirketi Omkasar Ambalaj, her geçen yil hizla büyüyor. Aylik 350 ton üretimini 500 tona çikararak 8 milyon lira satis rakamina ulasmayi hedefleyen sirket, yeni bir oluklu hat yatiriminin da sinyalini veriyor.

Omkasar Üretimde Hedef Büyüttü
Saray Holding bünyesinde faaliyet gösteren Omkasar Ambalaj, hizla büyüyor. Oluklu mukavva sektöründe Kütahya’da 1996 yilindan bu yana faaliyet gösteren Omkasar, aylik üretim kapasitesini 350 tondan 500 tona çikarmayi hedefliyor. 8 milyon lira da satis hedefine ulasmayi planlayan sirket, yatirimlarina hizla devam ediyor. Kütahya’da 5 bin metrekare açik, 3 bin metrekare kapali olmak üzere 8 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren sirket, yeni bir oluklu hat yatirimi yapacaginin da sinyalini veriyor.
16 yili geride birakti
Omkasar Ambalaj Sanayi AS Genel Müdürü Kudret Erat, sektörde 16 yili geride biraktiklarini hatirlatarak, sirketin faaliyetleri ile ilgili su bilgileri verdi: “Omkasar’da üretim, oluklu ve konfeksiyon olmak üzere iki prosesten olusuyor. Oluklu hattinda yari mamul olarak oluklu mukavva üretiliyor. Konfeksiyon bölümünde ise yari mamul olarak çikan levhalarin baskisi yapistirmalari yapiliyor ve sevke hazir hale getiriliyor. 2011 yili içerisinde yapilan in-line makinamizla da makinaya levhayi vererek basilmis katlanmis yapismis olarak kolilerimizi sevke hazir hale getirebiliyoruz.”
En büyük sorun, kalifiye eleman sikintisi
Sektörün genel bir degerlendirmesini de yapan Erat, sektörün önünün açik oldugunu ve büyüyecegini belirtti. Gelismis ülkelerde kisi basina oluklu mukavva tüketiminin kisi basina 50 kg olduguna isaret eden Erat, Türkiye’de bu rakamin 20 kg oldugunu kaydetti. Tüketimin giderek artacagini ifade eden Erat, sektördeki en büyük sorun olarak ise yetismis eleman sikintisini gösterdi.
Kaynak: Haberler.Com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284