Organize Sanayi Büyüyerek Gelisiyor

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, bir basin toplantisi düzenleyerek Organize Sanayi Bölgesi’ndeki son gelismeler hakkinda bilgi verdi.

Organize Sanayi Büyüyerek Gelisiyor

Ilimiz Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ve Yönetim kurulu üyelerinin katildigi toplanti öncesi, basin mensuplarina; Organize Sanayi Bölgesi gezdirilerek yatirimlar ve gelismeler hakkinda detayli bilgiler verildi.
“Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak, Karaman sanayisinin çok daha hizli bir sekilde gelismesini saglamak, markalasmak, hem sanayicilerimizin hem de isçilerimizin daha nezih bir ortamda çalismalarini saglama mücadelesi veriyoruz” diyen Karaman Bele diye Baskani ve OSB Yönetim Kurulu Baskani Ertugrul Çaliskan: “Organize Sanayinin içindeki elektrik, dogalgaz, içme suyu, kanalizasyonu, asfalti, kaldirimi ve çevre düzenlemesine kadar tüm bu degerleri daha iyi noktalara getirmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte 90’li yillarin baslarinda 12 milyon dolarlik ihracati olan bir kent simdi nerdeyse 680 milyon dolar ihracat yapan bir kent konumuna gelmistir. Yani 1. 4 Milyar dolarlik Türkiye Bisküvi ihracatinin % 60’lik kismini Karaman gerçeklestiriyor. Bölgenin daha çok gelisme si için önem arz eden, Sayin Bakanimiz Lütfi Elvan’in ve hükümetimizin destegiyle Devlet Demiryollari ile hizli yük tasimaciligi saglayacak Lojistik Merkezin proje ihalesi yapildi. Organize Sanayinin teknoloji ile bulusmasi için gerekli olan Teknokent alanini Karaman’a kuruyoruz. Sanayi atiklarinin degerlendirilme si için de Çevre ve Sehircilik Bakanligimizla çalismamiz var. Sanayideki is adamlarimizla ortak bilgi, deneyim, tecrübe ve problemleri birlikte paylasarak burayi katma degeri çok daha yüksek bir organize sanayi haline getirecegimize inaniyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284