OSB Baskani Boynukalin, Yaptiklarini Ve Gelecekte Yapacaklarini Anlatti

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Kemal Boynukalin, göreve geldikleri günden buyana yaptiklari çalismalari ve önümüzdeki dönemde yapmayi planladiklari projeleri açikladi.

OSB Baskani Boynukalin, Yaptiklarini Ve Gelecekte Yapacaklarini Anlatti

Boynukalin, “Karaman Organize Sanayi Bölgesi üretimi, istihdami ve ihracati göz önünde bulunduruldugunda ülkemizin sayili organize sanayi bölgelerinden birisidir.Yönetim Kurulu olarak göreve gelmemizden itibaren organize sanayi bölgemizde yol, elektrik, dogalgaz, su, atik su aritma tesisi ve çevre düzenlemesi konularinda ciddi altyapi yatirimlarinin yani sira, gerek bölgemizde faaliyet gösteren sanayicimiz, gerekse çalisanlarimizi yakindan ilgilendiren sosyal alanlarda yeni adimlar attik. 2013 yili içerisinde yapmis oldugumuz yatirimlar ve sosyal projeler den bazilari;
* Mevcut dogalgaz hattina ilave olarak genisleme sahasi ve hizmet destek alanina 6 km uzunlugunda yeni dogalgaz hatti yapimina baslanmistir.
* Bölgemizin devam eden yatirimlarindan aritma tesisi yapiminda, modern ve isletme maliyetleri daha düsük olan SBR sistemine geçilerek projeleri yaptirilmis danisman firma destegi ile yapimina devam edilmektedir.
* Bölgemiz içerisindeki mevcut havai hatlari yeraltina alma çalismalarina devam edilmis yil içerisinde 33.000 mt yeralti kablosu dösenerek elektrik hatlari %95 oraninda yeraltina alinmistir.
* Elektrik sayaçlari için uzaktan sayaç okuma (OSOS) sistemi kurularak, firmalarin kendi sayaçlarini evinden bile takip edebilecegi bir sistemle herhangi bir cezaya girmelerinin önüne geçilmistir.
* Çevre düzenleme çalismalari çerçevesinde bölgemiz içerisinde 3.821 m2 kilitli parke 3.274 mt bordür uygulamasi yapilmistir. Yine bölgemiz içerisinde çesitli bölgelere 2.000 adet degisik türlerde agaç dikilmistir.
* Bölge içerisindeki 60.750 m2 yol asfalt ile kaplanmis, 16.779 m2 yol temel çalismasi yapilarak asfalt kaplamaya hazir hale getirilmistir.
* Bölgemizde bir ihtiyaç haline gelen akredite bir atik su analiz laboratuvari kurulmasi çalismasi baslamistir.
* Ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir yatirim olarak gördügümüz ve Mevka destegi ile yapimina devam edilen Is Gelistirme Merkezi’nin (ISGEM) yapiminda son asamaya gelinmistir.
* OSB Müdürlügü’nün makine parki yeni alinan araçlar ile güçlendirilmis, is makinelerinin yani sira, mevcut itfaiye aracinin teknik kapasitesi yükseltilmis ayrica yeni bir itfaiye araci daha hizmete alinmistir.
* Bölgemiz çalisanlarina yönelik konut yapilmasi için TOKI ile isbirligi yapilarak basvurular alinmis süreç devam etmektedir.
* Organize Sanayi Bölgemizde sanayicilerimizden gelen talep dogrultusunda bir adet cami yeri daha ayirmis olup 2.500 kisilik bir caminin insaat ruhsatini kesmis bulunmaktayiz.
Yukarida bir kismini saymis oldugumuz yatirimlarin yapilmasi sürecinde bizimle isbirligi yapan ve bizlere destek veren kurum ve kuruluslara, bölgemiz sanayicilerine tesekkür eder, bundan sonra yapacagimiz çalismalarda da desteklerini bekleriz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284