Sami Özdag: “Birken Güçlüyüz, Bireyselken Hiçbir Seyiz”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) düzenlenen Kariyer Günleri kapsaminda Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag ögrencilerle bir araya geldi. KMÜ Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan gerçeklestirilen seminere KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Sami Özdag: “Birken Güçlüyüz, Bireyselken Hiçbir Seyiz”

Sami Özdag, Saray Holding’in baba mirasi oldugunu, yedi kardes olarak bu mirasa dört elle sarilarak günümüz Türkiyesi’nin sayili firmalarindan biri haline geldiklerini belirtti. Özdag, bu denli büyük bir firma olmalarini saglayan etmenleri, “kaliteli üretim, ürün sunumu, ekip bilinci, güvenilir bir firma olmak ve çalismalarini kendi nefisleri için degil ülke menfaatleri için yapmak” seklinde siraladi.
“Ormanda bir kus ötse kimse kusun sesini duymamissa o kus ötmemis sayilir”
Özdag “Ormanda bir kus ötse kimse bu kusun sesini duymamissa o kus ötmemis sayilir.“ diyerek reklamin önemini vurguladi. Kendilerinin de reklama çok önem verdiklerini ve bu yönde sürekli çalismalar yaptiklarini belirten Özdag, Isviçre’de bir marketing ofisi açtiklarini söyledi.
“Birken güçlüyüz, bireyselken hiçbir seyiz”
Özdag, büyük firma olmanin sartlarindan biri olan ekip bilincinden söz ederken kendi firmalarini örnek gösterdi. Kendilerinin yedi kardes olduklarini ve yedi kardesin hepsinin de farkli özellikleri bulundugunu dile getiren Özdag “Biz kardeslerimle birken güçlüyüz, bireysel oldugumuz zaman hiçbir seyiz.” dedi.
“Nefsimiz için degil, ülke menfaatleri için çalismaliyiz”
Büyük firma olmanin baska bir sartinin ve kendine göre en önemlisinin ‘kendi nefsi için degil, ülke menfaatleri için çalismak’ oldugunu söyleyen Özdag, bunun da ihracatla olacagini kaydetti.
“Ne üretirsek üretelim, 1’ini kendimiz tüketip 9’unu satmaliyiz”
Özdag, kendilerinin ilk ihracat çalismasini 1987 yilinda Lübnanli bir firma ile yaptiklarini, 17 bin dolarlik bu ihracatin ürünlerini Mersin limanindan bizzat kendi elleriyle yolladigini söyledi. Sadece mal degil, fikir de üretip satmak gerektigini belirten Özdag, “Ne üretirsek üretelim 1’ini kendimiz tüketip 9’unu satmaliyiz.” dedi.
“2 Milyon metrekare orman”
Özdag, Karaman’a ilk nikah sekeri, ilk taze çiçek, çelenk gibi ürünleri kendilerinin kazandirdigini dile getirdi. Yurtdisi gezileri sirasinda yabanci ülkelerin ormanlarina ve yesilliklerine hayran kaldigini söyleyen Özdag, Türkiye’ye döner dönmez ilk isinin Karaman’a 2 milyon metrekarelik bir orman kazandirmak oldugunu ifade etti.
“Baskalari için kendinizi unutursaniz unutulmaz olursunuz”
Soru-cevap kisminda söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sami Özdag’in “Kendi nefsimiz için degil ülkemiz için çalistik” sözünün kendini çok etkiledigini belirtti. Gökmen, Tolstoy’un “Baskalari için kendinizi unutursaniz unutulmaz olursunuz“ sözleriyle Özdag’a tesekkür etti.
Çekilen kura sonucunda Saray Holding tarafindan üç bayan ve üç erkek ögrenciye burs verildi. Seminer Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in Sami Özdag’a plaket sunmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284