Sanayi Bakanligi 81 Ilin Yatirim Haritasini Çikardi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Sanayi Genel Müdürlügü, önemli bir çalismaya imza atti. 81 ilin tamaminda sanayinin, üretimin son durumunu, ihtiyaçlarini ve hangi ilde hangi yatirimlarin yapilabilecegini belirledi.

Sanayi Bakanligi 81 Ilin Yatirim Haritasini Çikardi
Arastirmaya göre Karaman’da Sert bugday üretimi, hibrit tohum, seracilik, bag-bahçe, meyve ve sebze yetistiriciligi, ceviz, badem, antep fistigi, kültür ve tatli su balikçiligi, aricilik, et besiciligi, süt besiciligi, et tavukçulugu, deve kusu yetistiriciligi, yonga levha, odun briketi, ayçiçek yagi, toprak isleme makineleri, styropor ambalaj, pvc boru ve elemanlari, teneke kutu, ambalajlama ve sarimevi tesisi, polipropilen çuval, viyol, beton kiremit, cam mozaik, soguk depolama, süt tozu, iç karton, bisküvi yagi, tetrapak ambalaj gibi yatirimlarin yapilmaya uygun oldugu tespit edildi.
Çalisma özellikle bu yaniyla yatirimcilar için büyük önemde. Bakanlik çalismasinda ulasilan tespitler, analizler, Mayis 2012 tarihli "81 Il Durum Raporu"yla açiklandi. Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroglu, raporun önsözünde, çalismayi söyle anlatiyor: "Bu çalisma; Genel Müdürlügümüz veri tabaninda kaydi tutulan, Sanayi Sicil verileri, (Sanayi Sicil kaydi bulunan firmalar esas alinmistir) il müdürlüklerimizden gelen bilgiler ile Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlügü ve Ekonomi Bakanligi'ndan (Dis Ticaret Müstesarligi) alinan bilgiler dogrultusunda, tüm illerimizin yatirim ortami ile ilgili gerekli degerlendirmeleri yapilarak hazirlanmis olup, girisimcilerimizin dogru karar almalarina yardimci olacak tüm argümanlarin bir araya getirilmesine çalisilmis ve yapabilecekleri yatirimlar ortaya konulmustur. Çalismanin girisimcilerimize faydali olacagini ümit ediyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284