Serbest Bölge'de İmzalar Atıldı

Karaman'da 27 firmanın katılımı ile Serbest Bölgenin kurulması için gerekli olan şirket, firma yetkililerinin noter huzurunda gerekli imzaları atması ile kuruldu.

Serbest Bölge'de İmzalar Atıldı
Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın katılımı ile gerçekleşen imza töreni Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
Organize sanayi bölgesi sınırları içinde yaklaşık 2 milyon metrekare alanın serbest bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmalarının hazırlanmasıyla birlikte, Bakanlar Kurulu onayına sunulan Karaman Serbest Bölge ile ilgili Şirket kurulması aşaması, imzaların atılmasıyla tamamlandı.
Serbest Bölge ile ilgili Başkan Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Karaman sanayisi, şu anki üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirerek küresel pazarlara ve iç pazara daha planlı ve organize bir şekilde açılabilmek için serbest bölge çalışmalarında önemli bir aşamayı çok şükür geçtik. Belediye meclisimizce 01.02.2016 tarihinde aldığımız karar doğrultusunda, Organize sanayi bölgemizde yaklaşık 2.000.000 metrekare alanın serbest bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmalarını hazırladık, şirket kurulum aşamasını tamamladık ve Bakanlar Kurulu onayına sunduk. Karaman Serbest Bölgesinin kurulması için geriye sadece Bakanlar Kurulunun onayını bekleniyoruz" dedi.
Serbest Bölge Şirketinde ise şu firmalar yer aldı;
Ongun A.Ş.
Karaman OSB Müdürlüğü
Bifa Bisküvi A.Ş.
Şimşek Bisküvi A.Ş.
Saray Bisküvi A.Ş.
Azra Bisküvi A.Ş.
Duru Bulgur A.Ş.
Hazal Bisküvi A.Ş.
Konya Şeker A.Ş.
Modern Çikolata A.Ş.
Türkoğlu Petrol Ürünleri A.Ş.
Anı Bisküvi A.Ş.
Çavaş Yem ve Un A.Ş.
İşlersan Güneş enerji A.Ş.
Dizayno Mobilya A.Ş.
Hadid Ünallar Metal LTD. ŞTİ.
Torunoğlu Tarım Makine LTD. ŞTİ.
Özkayalar İnşaat Müdendislik LTD. ŞTİ.
Whiterose LTD. ŞTİ.
Özkurt Tarım LTD. ŞTİ
Küçüker İnşaat LTD. ŞTİ.
Komgıda Kombassan A.Ş.
Karaman Şems Otomotiv LTD. ŞTİ.
Üçsa Ambalaj A.Ş.
Murfa Ambalaj Makine LTD. ŞTİ.
Karaman Yem A.Ş.
Coşkunlar Tavukçuluk LTD. ŞTİ
 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284