Sgk, En Yüksek Prim Ödeyen Isverenlere Plaket Verdi

Ilimizde Sosyal Güvenlik Haftasi etkinlikleri kapsaminda, istihdama katkida bulunarak en fazla prim ödeyen isverenlere tesekkür plaketi verildi.

 Sgk, En Yüksek Prim Ödeyen Isverenlere Plaket Verdi

Polisevinde düzenlenen törene, Vali Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Öztunç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz ile daire amirleri ve isveren firma temsilcileri katildi.

SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz burada yaptigi konusmada, “Daha önce farkli olan üç Sosyal Güvenlik Kurumunun birlesmesi ile hizmetlerin sunulmasinda norm birligi saglanarak,  SSK, Emekli Sandigi ve BAGKUR ayrimi tamamen ortadan kaldirilmis, bu hizmetlerin hepsi SGK çatisi altinda toplanmistir. Yapilan bu düzenleme ile daha önce farkli Sosyal Güvenlik Birimlerine tabii olanlar arasinda çikan hizmet farkliligi sorunu da bu birlesme ile ortadan kaldirilarak hizmet birligi saglanmistir” dedi.
Karaman’da istihdama katki saglayan 3 bin 700 isverenin bulundugunu belirten Yilmaz, “2012 Ocak ayi rakamlarina göre 234 bin olan Karaman nüfusundan, 55 bin 615 kisi sigortali olup bunun yani sira 37 bin 73 kisi emekli maasi almaktadir. Tesvik kapsaminda olan Karaman’da günümüz itibari ile tesvikten yararlanan sigortali sayisi 10 bin 224 olup, bu sayi toplam sigortali sayisinin yüzde 35’ine tekamül ederek isverenlerimizden 2 bini bu tesvikten yararlanmaktadir. Isyerlerindeki 8 saat çalisma uygulamasi büyük çogunlukla uygulanmakta olup,  bu uygulama ile sigortali sayimizda gözle görünür bir artis saglanmistir, insallah bu artis daha da çogalacaktir” diye konustu.
Vali Süleyman Kahraman’da “Zaman insanin çözmeye güç yetiremedigi bir sirdir. Ve insan sadece anilariyla yasayamaz. Iste bu yüzdendir ki hepimizin gelecege dair hayalleri vardir. Ama su da bir gerçek ki hiçbirimiz bu sirrin, yani zamanin altinda ezilmek istemeyiz. Aldigimiz tüm tedbirlere ragmen günün birinde bir felaketle karsi karsiya kalabiliriz. Iste bu yüzden insan güvenmek ister, itimat etmek ister. Bu su demektir. Günün birinde düsersem elimden tutan biri olsun. Günün birinde düsersem yaralarimi saran biri olsun. Elbette ki böyle bir duygunun tesis edilebilmesi için öncelikle o toplumda belli bir sevginin, sayginin ve sorumlulugun olmasi gerekir. Güvenin, itimadin, sefkatin ve sorumlulugun olmadigi bir aile düsünün. O ailenin fertlerinde ister istemez yalnizlik ve bencillik duygulari gelisecektir. Ülkeler ve milletler için de ayni sey söz konusu. Sosyal güvenlik devletin millete karsi besledigi sefkatin ve sorumlulugun ifadesidir. Çölde yolculuk yapan bir insan için su matarasi ne anlama geliyorsa, sosyal güvenlik de insan için ayni anlami tasiyor. Isverenlerimiz bu anlamda büyük bir sorumluluk üstlenmis durumda. Çünkü bu yapiyi ayakta tutan onlarin bu konudaki gayreti ve samimiyetidir. Isçilerimizin ekmek parasi kazanmasina vesile olduklari gibi, onlarin gelecege güvenle bakabilmelerine de öncülük ediyorlar.  Bu ülkemizin ve insanimizin gelecegi açisindan çok büyük anlamlar tasiyor. Ve biz bugün bu anlamin mimarlarini kutlamak ve ödüllendirmek için buradayiz.  Isverenlerimize istihdama sagladiklari katkidan dolayi ve sosyal güvenlik yapimizin isleyisinde gösterdikleri sorumluluktan dolayi en kalbi duygularla tesekkür ediyorum” dedi.
Yapilan konusmalardan sonra hazirlanan yas pasta Vali Süleyman Kahraman, SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz ile isveren temsilcileri tarafindan kesildi.
Daha sonra istihdama katkida bulunarak en fazla prim ödeyen firmalar Biskot Bisküvi Gida San. Tic. A.S. adina Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Ali Berber’e ve ikinci olan Bifa Bisküvi ve Gida San. A.S.  adina Genel Müdür Yardimcisi Celalettin Kaya’ya, üçüncü olan Simsek Bisküvi ve Gida San. A.S. adina Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Ali Simsek’e, dördüncü olan Ani Bisküvi Gida San. Ve Tic. A.S. adina Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Nazim Boynukalin’a, besinci olan Saray Bisküvi Gida San. A.S.’ye, altinci Hazal Bisküvi ve Gida San. A.S., yedinci Azra Bisküvi ve Gida San. Tic. A.S., sekizinci Akgida San. ve Tic. A.S. dokuzuncu Duru Bulgur Gida San. ve Tic. AS ve onuncu Ermenek Özkar Madencilik Nakliye ve Alternatif Enerji Kaynaklari San. Tic. Ltd. Sirketine plaketleri Vali Süleyman Kahraman ve prokol üyeleri tarafindan takdim edildi.
Karaman’da özürlü istihdamina katkida bulunan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Iletisim Merkezi Birim Yöneticisi Harun Eren’e ise SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz tarafindan plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284