SGK Uyardi. Taksitlerinizi 31 Ekim’e Kadar Ödeyin

Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürlügü borçlarini yapilandiran sigortali ve isverenlerin taksitlerini 31 Ekim Pazartesi gününe kadar ödemelerini istedi.

SGK Uyardi. Taksitlerinizi 31 Ekim’e Kadar Ödeyin
Konuyla ilgili olarak SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz imzasiyla yapilan açiklamada, “6111 Sayili Yasadan faydalanarak borçlarini yapilandiran sigortali ve isverenlerimizin yasa kapsamina giren borçlari için taksitle ödeme yolunu tercih edenlerden 2011 yili içerisinde ödenmesi gereken taksitlerinden iki taksitini yasal süresi içerisinde ödemeyen sigortali ve isverenlerimizin magdur olmamalari adina asagidaki açiklamaya gerek duyulmustur.
Bilindigi üzere, 6111 sayili Kanun kapsamina giren borçlar için taksitle ödeme yolu tercih edilmis olmasina ragmen, bir takvim yili içinde yasal süresi içinde ödenmemis veya eksik ödenmis ikiden fazla taksitin bulunmasi ya da bir takvim yilinda ikiden fazla olmamakla birlikte ödenmemis veya eksik ödenmis taksitlerin en geç son taksiti izleyen ayin sonuna kadar ödenmemesi halinde, ödenmeyen taksitler yönünden 6111 sayili Kanun hükümlerinden yararlanma hakki kaybedilmektedir. Bu itibarla, 6111 sayili Kanun kapsamindaki yapilandirma hakkinin kaybedilmemesi için 2011 yilina iliskin kalan taksitlerin mutlaka vadesinde ödenmesi, bu aya kadar geriye dönük iki taksitini ödemeyen isveren ve sigortalilarimizin aksattiklari taksitlerini 31.10.2011 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Aksi halde söz konusu yapilandirma haklarini kaybedeceklerdir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284