Şimşek Bisküvi, İnovatif Ürünlerin Gücüyle Besleniyor

Ar-ge departmanına önem veren ve sürekli yatırımlar yapan Şimşek Bisküvi, dünya pazarlarına uygun lezzetler geliştirmek için çalışıyor. Şimşek Bisküvi’nin inovasyon ve iletişim stratejileri sonucunda yakaladığı yükselişte en önemli inovatif ürünleri arasında Kruvasan ve Twitto yer alıyor.

Şimşek Bisküvi, İnovatif Ürünlerin Gücüyle Besleniyor

Yenilikçilik, Şimşek markasını farklı ve heyecan verici yapan en temel özelliktir diye belirten Şimşek Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Şimşek, “Bu nedenle Ar-ge departmanı, Şimşek’in büyük önem verdiği ve sürekli yatırım yaptığı alanlardan biridir. Dünya pazarlarını yakından inceleyen Ar-Ge ekibimiz , bu pazarlara uygun yeni lezzetler geliştirmek için sürekli çalışıyor. Nitekim, bu çalışmaların neticesinde pazara sunduğu sıra dışı ve inovatif bir ürün olan Kruvasan, atıştırmalıklar kategorisine yeni bir soluk getirdi. Kruvasanı, Bien markasıyla sevdiren Şimşek, tatlı lezzetinin ardından tuzlu kategorisinde de yeni bir lezzete Twitto ile imzasını attı. Şimşek Bisküvi, inovatif ürünlerin gücüyle besleniyor. Bu yükseliş, inovasyon ve iletişim stratejilerinin sonucudur. Bu ürünleri için gerçekleştirdiği TV, Radyo ve açık hava reklamlarıyla da markasını geliştiren Şimşek, kurulduğu yıllarda 4 ülke ile başladığı ihracat yolculuğuna bugün, Avrupa’dan Afrika’ya, Asya ve Avustralya’dan Amerika’ya kadar 100’ü aşkın ülkeye ihracat yaparak, Karaman ilinin ihracat şampiyonluğunu da dinamik yapısı ve profesyonel yönetim anlayışıyla yıllardır elinde tutmakta, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır” dedi.

Türkiye’nin yükselen markası olduklarına dikkat çeken Erol Şimşek, “Şimşek Bisküvi, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde, 1996 yılında temelleri atılan ve bugün 95 bin metrekaresi kapalı, 40 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 135 bin metrekare alan üzerinde kurulu, ileri teknoloji ile donatılmış modern tesislerinde, 1.500’ü aşkın uzman çalışanı ile bisküvi, çikolata, kek, gofret, kraker ve kruvasan kategorilerinde olmak üzere yıllık; Bisküvi’de 27 bin ton, gofrette 8 bin ton, kek üretiminde 35 bin ton, krakerde 10 bin ton, çikolatada 25 bin ton, kruvasan üretiminde 10 bin ton olmak üzere toplam 115 bin ton üretim kapasitesiyle, geniş bilgi birikimi ve tecrübesiyle, kaliteden taviz vermeden hem yurt İçinde hem de yurt dışında geniş bir tüketici kitlesine hizmet vermektedir” dedi.

Bisküvi sektörünün son yıllardaki en dikkat çekici firmalarından biri olduklarını ve 22 yıllık bu süreçte ciddi bir gelişme ve başarı kaydettiklerini vurgulayan Erol Şimşek, “Değişimin gerekliliği kadar, değişim hızının da çok önemli olduğuna inanarak özellikle, marka ve tutundurma faaliyetleri için Ar-ge çalışmalarına ve pazarlama stratejilerine önemli bir bütçe ayırarak, hem iç pazarda, hem de dış pazarda farklı tatları denemeye, farklı tüketici gruplarına yönelik yenilikçi ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi ve üretilmesi hususunda çok önemli yol kat etti. Bu şekilde her geçen gün ürün portföyünü daha da zenginleştiren ve Bien, İnvite, Twitto, Biskiato, Coşku, Double Up, Tio ve Roxy gibi yıldız markalarıyla öne çıkan ve kısa geçmişine rağmen, son dokuz senedir Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Devi arasında yer alan Şimşek Bisküvi, kazandıklarını hep ülkemizde yatırım olarak değerlendirdi” diye konuştu.

Turizm sektörü, tarım ve hayvancılık sektörü, inşaat sektörü ve gıda hizmet sektörü yatırımları da dahil toplamda 2 bin 500 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Şimşek, “Bugüne kadar aldığımız Uluslararası Kalite Ödülü, Yılın Genç İş Adamı Ödülü, İhracat Şampiyonluğu Ödülü, Anadolu Markaları Ödülü, Üstün Lezzet Ödülü ve İyi Tasarım Ödülü ile başarılarını ortaya koymaktadır. Türkiye pazarında ilklere imza atmaya devam edeceğiz. Tüketicinin beklentilerine ve değişen eğilimlere her zaman cevap vermek gerekiyor. Bu yüzden, faaliyette bulunduğumuz her coğrafyada katma değer yaratmaya, istihdamı artırmaya, çalışanlarımıza ve tedarikçilerimize devamlı katkı sağlamaya, tüketicilerimizin kalbinde yer eden markalarımızla, sahip olduğumuz vizyon, misyon ve kurum kültürümüzle büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284