Slava Süt Ve Süt Ürünleri Tesisleri Açildi

Merkezi Ukrayna’da bulunan ve ilimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerine baslayan ve günlük bin ton süt isleme kapasitesine sahip olan Slava Süt ve Süt Ürünleri Tesisleri düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

Slava Süt Ve Süt Ürünleri Tesisleri Açildi

Açilisa Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Müstesar Vekili Nihat Pakdil, Vali Murat Koca, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani ve ilimiz Milletvekili Recep Konuk, Milletvekili Recep Seker, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, eski milletvekili Mevlüt Akgün, Terra Food Yönetim Kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, isadamlari ve bürokratlar katildi.
Ukrayna ve Türkiye Milli marslarinin okunmasiyla baslayan açilis daha sonra Konya Bozkir oyun ekibinin gösterileriyle devam etti. Slava Süt ve Süt Ürünleri Gida Operasyonlar Direktörü Mustafa Hayri Kundakçi yaptigi konusmada, Karaman’daki bu yatirimin ilk etapta toplam 4 milyon dolara ulasacagini belirterek günlük bin ton süt isleme kapasiteli tesislerin ilk etabinda süt tozu ve krema üretimi yapilacagini ve ilimizdeki bisküvi, çikolata ve dondurma tesislerinde kullanilacagini ileriki dönemlerde ise suan Türkiye’de olmayan ancak damak tadinin begenilecegini düsüncükleri ürünleri de üreterek tüketiciye sunacaklarini ifade etti.
Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Süreyya Peker, Terra Food Yönetim Kurulu Baskani Stanislav Voytovyç’ün konusmalarinin ardindan Tarim Bakanligi Müstesar vekili Nihat Pakdil yaptigi konusmasinda, “Bakanligimizin okul sütü programi devam ediyor. Bizim amacimiz sütü sadece çocuklar için degil her yastaki insanlarin vazgeçilmez bir gida parçasi olmasini saglamaktir. Sütün üretimi bin bir zahmet gerektiriyor. Bu ise baslarken çiftçilerimizin fedakarliklar yaparak bize bu ürünleri sundugunu unutmamamiz gerekiyor” dedi.
TBMM Gida, Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Recep Konuk’da, Karaman’in bir cazibe merkezi olarak önümüzdeki dönemlerde çok daha hak ettigi yeri bulacagini belirterek, “Özellikle Marmara’dan sonra Orta Anadolu’nun gelismesinde lokomotif görevi üstlenecek bir ilimizdir Karaman” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Slava Süt hizmete açildi. Daha sonra protokol üyeleri fabrikayi gezerek üretilen ürünler hakkinda bilgi aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284