Taş Değirmen’in Hikâyesi: Duru Bulgur

İlimiz Organize Sanayi bölgesinde faaliyetlerini sürdüren ve sadece Karamanlılar tarafından değil, Türkiye ve dünyanın 51 ülkesinde severek ve beğenilerek tüketilen Duru Bulgur’un 82 yıllık eşsiz lezzeti ve doğallığının sırrı hazırlanan bir belgesel filmle anlatıldı.

Taş Değirmen’in Hikâyesi: Duru Bulgur

Animasyon film şeklinde hazırlanan belgeselde 1935 yılında Duru Bulgur’un kurucusu merhum Ziya Duru tarafından Zengen köyünde çıkarılan bir taşla işlenerek bulgur üretimine başlanan ve günümüzde daha modern bir sistemle doğadan alınan taşları değirmen olarak kullanarak ilk günkü lezzetiyle ilimizin gelişen ve büyüyen dev sanayi kuruluşu olmaya devam ediyor.

Hazırlanan animasyon filmde Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Babamızın vefatından sonra da aynı taşı kullanmaya devam ettik. Çünkü bulgurumuzun kalite ve lezzet sırrının bu taş olduğunu biliyorduk. Oldukça zor ve maliyetli bir yöntemimiz olmasına rağmen kaliteli doğal ve lezzetli bulgur üretmek için babamızın izinden taviz vermeden devam ediyoruz” diyor.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Duru ise, “Modern ve geleneksel bir arada en son teknolojiyle donatılmış tesislerimizde hala 1935’in izlerini yaşatıyoruz. Bunda taşın rolü çok büyük. Doğada oluşması uzun yıllar süren bu taşlar içinde kalsiyum, manga ve demir gibi mineraller barındırıyor. Bulgurun üretim sürecinin tamamen doğal ve sağlıklı olduğundan yüzde yüz eminiz” dedi.

6 dakikalık film youtube kanalında büyük bir ilgi ve beğeniyle izleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284