Teknopark Karamanli Sanayicilere Tanitildi

Vali Murat Koca, Ilimizin marka kent olma yolunda önemli kilometre taslarindan birisi olan ve ilimizin gelisimine katki saglayacak olan Teknopark kurulmasina yönelik olarak düzenlenen toplantiya katildi.

Teknopark Karamanli Sanayicilere Tanitildi

Organize Sanayi Bölge Müdürlügü toplanti binasinda gerçeklesen toplantiya Vali Murat Koca Karaman Milletvekili Recep Seker, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Vali Yardimcisi Kenan Eskin ve sanayici isadamlari katildi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi uzmanlarindan Ali Eser katilimcilara Teknopark hakkinda bir sunum gerçeklestirdi. Sunumda Teknoloji Gelistirme Bölgesinin nasil kurulacagi, isletilecegi, bölgedeki faaliyetlerin ne olacagi ve ne tür destekler alinabilecegi hususlarinda bilgiler yer aldi.
Teknopark’in kurulus amaci, yörenin ekonomik faaliyetlerinin çesitlendirilmesi, ekonomik verimliligin arttirilmasi, bölgeye yeni istihdam alanlari açilmasi ve beyin göçünün önlenmesi, üniversite ile sanayi arasindaki sinerjinin artirilmasi, Ar-Ge ürünlerinin yurt içi ve yurt disi pazarlara sunulmasi gibi bir çok görevi olan Teknoloji Gelistirme Bölgeleri'nde yapilan yogun Ar-Ge ve inovasyon neticesinde ilimizin gelisimine kisa sürede katki saglayacagi düsünülüyor.
Toplanti katilimcilarin soru cevap kismina geçmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284