TOBB Baskani Hisarciklioglu Karaman`daydi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, çesitli programlara katilmak üzere ilimize geldi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Karaman`daydi

Hisarciklioglu, ilk olarak Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi'nin yapimi tamamlanan yeni binasinin açilisini yapti. Açilisa Hisarciklioglu'nun yani sira Vali Murat Koca, Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, diger illerin Ticaret ve Sanayi Odasi ile Borsa baskanlari, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile davetliler katildi. Okunan duanin ardindan Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi'nin yeni hizmet binasi protokol üyeleri tarafindan hizmete açildi. Daha sonra TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay'a tesekkür plaketi verdi. Cumhurbaskani Abdullah Gül’le 8 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da randevusu olmasi nedeniyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan ilimizden ayrilarak Ankara’ya döndü. Hisarciklioglu, Oda hizmet binasinin açilisinin ardindan basina kapali olarak gerçeklestirilen Ticaret ve Sanayi Odasi Bölge Baskanlari Istisare Toplantisina katildi.
Hisarciklioglu buradaki toplantinin ardindan Vali Murat Koca’yi makaminda ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardindan TOBB tarafindan ilimizde yapimina baslanan Yatili Fen Lisesi insaatina geçilerek burada incelemelerde bulunuldu.
Daha sonra Piri Reis Kültür Merkezi’nde Ticaret ve Sanayi Odasi ile Ticaret Borsasi tarafindan düzenlenen Karaman’a Deger Katanlar ödül törenine geçen Hisarciklioglu burada yaptigi konusmada, “Karaman çok sansli bir il. Genç ve dinamik yönetim kuruluna sahip. Çok güzel bir hizmet binasini Karaman’a kazandirmislar. Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi benim odalarim içinde bes yildiza sahiptirler. Verdikleri hizmet Londra, Berlin Ticaret odalariyla aynidir. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odasina kayitli üyelerimizin bu yönetime sahip çikmalarini istiyorum” dedi.
Türkiye ekonomisinin son durumu hakkinda bilgiler veren Hisarciklioglu, "Bugün Türkiye dünyada 10. büyük ekonomiye sahip olsaydi, kisi basina düsen gelirimiz 10 bin dolar yerine 25 bin dolar olacakti. Simdi hedef var 2023, kaldi surada 10 yil. Benim neslim bu ülkeyi 26’nciliktan aldi, 16’nciliga getirdi. Simdi kaldi alti basamak. O alti basamagi haklamamiz lazim ama artik tekerlek oldugu yerde patinaj yapiyor. Bu sistemle ancak buraya kadar geldik. Bu sistemle daha ileriye gidebilmemiz mümkün degil" dedi.
Bu sistemle nasil ileriye gidilmeyecegini bir gazetenin yaptigi haberle anlatacagini belirten Hisarciklioglu, okudugu haberin ardindan, "Biz burada tikandik artik. Bu sistemle ancak buraya kadar gelebiliriz. Bu sistemi yeniden insa etmemiz lazimdir. Sistemin temeli anayasadir. Meclis’te grubu bulunan dört parti, seçimler sirasinda bize vaatlerde bulunarak dediler ki yeni anayasa yapacagiz. Seçildiler geldiler. Oy noktasina bakmadan dediler ki esit sayida Meclis’te Anayasa Uzlasma Komisyonu kuracagiz ve hepimizin ittifak oldugu meseleyi de milletin önüne yeni anayasa olarak getirecegiz. Iste dogru olan budur. Memleket meselesinde dört siyasi partinin birlesmesidir, esas olan da budur. Ben tüm partilere bu noktada tesekkür ediyorum" diye konustu.
Konusmalarin ardindan Karaman’da 2010 ve 2011 yillarinda Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi ile ihracatta ilk 500'e giren kuruluslara protokol üyeleri tarafindan tesekkür plaketleri verildi. Törenden sonra TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Karaman’dan ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284