TOBB Fen Lisesinin Temeli Ocak Ayinda Atiliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan ilimize yaptirilacak olan Fen Lisesi’nin temeli önümüzdeki Ocak ayinin ilk haftasinda atilacak.

TOBB Fen Lisesinin Temeli Ocak Ayinda Atiliyor

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi yeni hizmet binasini tanitmak ve istisare yapmak için düzenlenen kahvaltili toplantilar devam ediyor.
Hafta sonunda düzenlenen ve 8. meslek grubu üyelerine yönelik verilen kahvaltili toplantiya Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir ve meslek mensubu üyeler katildi.
Toplantida Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Odanin yeni hizmet binasinin yapim asamasindan bugüne kadar geçen süreçle ilgili verdigi bilginin ardindan TOBB tarafindan ilimize yaptirilacak olan Fen Lisesi’nin son durumu konusunda, “Egitim alaninda Karaman'a büyük yenilik getirecek olan TOBB Yatili Fen Lisesinin temelini önümüzdeki Ocak ayinin ilk haftasinda atacagiz. Yine önümüzdeki ay hizmet binamizin açilisini TOBB Baskanimizin da katilacagi bir törenle yapacagiz. 300 yatakli TOBB Yatili Fen Lisesinin ilimize kazandirilmasi çalismalarinda desteklerini esirgemeyen hemserimiz Ankara Bölge Idare Mahkemesi Baskani Hakim Esat Toklu'ya bu vesile ile tesekkür ederim. Yine odamizin yeni hizmetlerinden biri olan K yetki belgesinin Adana'dan Karaman'a getirilmesinde bizlerden destegini esirgemeyen Milletvekilimiz Mevlüt Akgün'e tesekkür ederim. Bu yeni Hizmet binamizin bizlere kazandirilmasinda büyük rol alan ve sürekli insaatimizin denetimini yapan Yönetim Kurulu üyesi Isa Saydam'a da emeklerinden dolayi tesekkür ederim. Oda hizmet binasinin arka tarafinda bulunan bos arazinin degerlendirilmesi ve sehrimize güzel bir yapi kazandirmak adina alisveris merkezi yapimi için gerekli görüsmeleri yapmaktayiz. Yaptigimiz görüsmeler neticesinde Konya’da bulunan Kent Plaza’nin bir minyatürünü buraya yapabileceklerini söylediler. Belediye baskanimizdan bu konuda bizlere gerekli destegi vermesini istiyoruz. Belediye imar sorununu çözerse Karaman’a bir AVM kazandirmis olacagiz. Bunun yaninda Karaman'in marka bir sehir olmasi için turizm sektörüne yönelik çalismalar baslattik. Turizm acentelerimizi buraya davet ettik. Bunun meyvelerini de yavas yavas almaya basladik” dedi.
Daha sonra söz alan Milletvekili Mevlüt Akgün’de Karaman için yapilan çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Akgün konusmasinda Bucakkisla - Ermenek ve Alanya – Sariveliler karayolunun tadilat çalismalari baslatildigini, ulasimda Karaman'a büyük kolaylik saglayacak olan yüksek hizli trenin Karaman'a getirilmesi çalismalarinin devam ettiginden bahsetti. Ayrica, Karaman'a yapilan Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2013 senesinde faaliyete geçecegini ve bunun yani sira Havacilik Meslek Okulu içinde çalismalarin yürütüldügünü dile getirdi,
Akgün, Karaman’in güçlenmesi için böyle toplantilarda bir araya gelinerek beraber istisareler yapilmasi gerektiginin önemini vurguladi.
Daha sonra Oda Baskani Toktay ve Milletvekili Akgün tarafindan Ticaret ve Sanayi Odasi’nin en yasli üyelerinden Nevzat Küçükoglu’na çesitli armaganlar verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284