Türk Bulguru Uzakdoğu'yla Tanıştı

Uzakdoğu ülkelerine yönelik tanıtımlarını yoğunlaştıran Duru Bulgur, Tayland’da düzenlenen "THAIFEX World of Food Asia" Gıda Fuarı'na bulgur çeşitleriyle çıkarma yaptı.

Türk Bulguru Uzakdoğu'yla Tanıştı
Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinen Duru Bulgur, Uzakdoğu’da da bulguru sevdirmeye kararlı. Duru Bulgur, bu amaçla 25-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bangkok’ta düzenlenen "THAIFEX World of Food Asia" Gıda Fuarı'na katıldı. Gıda üretim süreçlerinin tüm aşamalarında yer alan firmaların katıldığı fuar, yiyecek-içecek sektöründeki küresel oyuncuların da bir araya geldiği dev organizasyonlar arasında yer alıyor. Daha çok pirinç tüketen Taylandlıları ilk defa bulgurla tanıştıran Duru Bulgur, fuarda başarılı bir tanıtım gerçekleştirdi.
Türk bulguruna tam not
Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru,yoğun katılımın olduğu fuarda Taylandlıların Türk bulgurunu çok sevdiğini söyledi. Pirinç üretimi ve tüketiminin yoğun olduğu ülkede buğday ve buğday ürünlerinin hiç bilinmediğini vurgulayan Duru, "Pirinçten daha sağlıklı olan bulguru fuar ziyaretçilerine anlattık. Ayrıca bulgurlu yemekler yaparak bulgurun lezzetini tatmalarını sağladık. Çok yoğun ilgi gösterdiler. Ayrıca ilk kez tattıkları bulgurlu yemeklerin lezzetini çok beğendiler. "dedi.
Hedef pirinç tutkunu Asyalılara bulgur yedirmek
İhsan Duru, şunları kaydetti: "Duru Bulgur olarak başta Çin, Japonya, Filipinler, Singapur ve Tayland olmak üzere birçok Uzakdoğu Asya ülkesinde bulgur üzerine yoğun bir tanıtım çalışması yapıyoruz. Tanıtıma ciddi bütçeler ayırıyoruz. Bulguru o ülkeye gönderip sahipsiz bırakmıyoruz, kabul görmesi için onların yemeklerine uyguluyor, kendi dillerinde yemek tarifleri kitapları dağıtıyoruz. Duru Bulgur olarak hem iç pazarda hem de ihracat anlamında sektörün lideriyiz. Hedefimiz bütün Asya’yı boydan boya bulgurla donatmak."

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 17:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan t
hakan t - 8 yıl Önce

türklerin milli yiyececeği olan bulguru, tüm dünyaya duyuran duruya teşekkürler.
besleyici ve sağlıklı olması sebebiyle her sofrada her ülkede her yaşa hitap edebilecek yegane eşşsiz bir üründür bulgur.

hasan ünlü
hasan ünlü - 8 yıl Önce

Duru bulgura teşekkürler...Milli yiyeceğimiz ve biz dünyaya satmalıyız...

SIRADAKİ HABER

banner284