Türkiye Kalkınma Bankası Fizibilite Çalışma Ekibi Karaman’daydı

Karaman’a kurulması planlanan Serbest Bölge Çalışmaları kapsamında Kalkınma Bakanlığı’ndan gelen teknik heyet, Karaman’da bir dizi temaslarda bulundu.

Türkiye Kalkınma Bankası Fizibilite Çalışma Ekibi Karaman’daydı

Türkiye Kalkınma Bankası Fizibilite Çalışma ekibi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Müdürü Ömür Genç, Kıdemli Uzman Mali Analiz Ahmet Cingöz, Uzman Faruk Sekmen, Uzman Gökalp Ertuğrul Karaman Serbest Bölge fizibilite raporunu hazırlamak üzere Karaman'a geldi. Heyet beraberindeki AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Ongun A.Ş yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Serbest Bölgenin kurulması ile ilgili süreci yakından takip eden Vali Tapsız, “Organize Sanayi Bölgesinde 2 milyon metrekare alanda kurulmasıyla Karaman ekonomisini canlandırması beklenen serbest bölge, yabancı sermaye yatırımlarını ve dış ticareti arttırarak, yerli üreticilerin dünya piyasalarındaki fiyattan girdi temin etmelerini sağlayacaktır. Uluslararası rekabet güçlerine katkıda bulunmak, ihracata dönük sanayilerin gelişmesini teşvik etmek suretiyle ihracatı artacak ve buna bağlı olarak ülkemize döviz girişinde artış sağlanacaktır. Bununla birlikte kurulacak olan serbest bölgenin yeni iş imkânları yaratarak istihdam sorununun çözümüne yardımcı olacağı, gelişmiş üretim ve yönetim tekniklerinin yurt dışından ülkeye getirilmesi suretiyle ekonomik standartları yükseltecektir” dedi.

Karaman Serbest Bölge hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Karaman sanayisi, şu anki üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirerek küresel pazarlara ve iç pazara daha planlı ve organize bir şekilde açılabilmek için Serbest Ticaret Bölgesi’ne ihtiyacımız var. Belediye meclisimizce 01.02.2016 tarihinde aldığımız karar doğrultusunda, Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 2 milyon metrekare alanın serbest bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmalarını hazırladık. Şirket kurulum aşamasını tamamladık ve Bakanlar Kurulu onayına sunduk. Şimdi hazırlanacak olan fizibilite çalışması da Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Karaman Serbest Bölgesi'nin kurulması için geriye sadece Bakanlar Kurulu’nun onayı kalıyor. İnşallah kısa süre içerisinde Karaman'a Serbest Ticaret Bölgesi’ni kuracağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284