Türkiye Vergi Ödemeleri Sıralamasında 57 Basamak Yükseldi   

PwC ve Dünya Bankası’nın Vergi Ödemeleri 2020 Raporu’na göre: Türkiye vergi ödemeleri sıralamasında 57 basamak, iş yapma kolaylığı sıralamasında 10 basamak sıçradı. 

Türkiye Vergi Ödemeleri Sıralamasında 57 Basamak Yükseldi   

PwC ve Dünya Bankası Grubu iş birliğinde, 190 ülkedeki vergi ödeme kolaylığı ve şirketlerin vergilendirilme süreçlerinin incelendiği Vergi Ödemeleri 2020 Raporu yayımlandı. Bu yıl on dördüncüsü gerçekleştirilen çalışma, teknolojideki ilerlemelerin vergi ödemelerini nasıl kolaylaştırdığını ele aldı. Raporda, vergi mükelleflerinin teknolojik ilerlemeleri benimsemeleri ve kullanmaları halinde vergi idarelerinin sağlayacağı önemli kolaylıklardan yararlanabilineceği vurgulandı. 
Türkiye 190 Ülke Arasında 26'ncı Sırada 
Türkiye 2018 yılında katma değer vergisi konusunda atılan adımlar sayesinde vergi ödeme kolaylığı açısından 190 ülke arasında 26'ncı sıraya yükseldi. Katma Değer Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklik ile belirli sermaye yatırımlarının katma değer vergisinden muaf tutulması vergi ödemelerini kolaylaştırdığı için Türkiye geçen yılın raporuna göre 57 basamak yükseldi. Bu yıl raporda Türkiye ile ilgili bir diğer önemli sonuç, Dünya Bankası’nın iş yapma kolaylığı sıralamasına göre 10 basamak yükselerek 33'üncü sırada yer aldı. On kategoride yapılan değerlendirmede, 'Vergi Ödeme Kolaylığı' ve 'Azınlık Ortaklarının Korunması' başlıkları öne çıktı. İHA

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284