Ukraynali Slava Süt Karaman’da Açilis Yapiyor

Ukrayna merkezli terraFood Grup’un Karaman’da kurdugu günlük 1000 ton çig süt isleme kapasiteli Slava Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasi, 19 Aralik Cumartesi günü törenle açilacak.

Ukraynali Slava Süt Karaman’da Açilis Yapiyor

Gida sektöründeki yatirimlarla öne çikan Karaman’a yapilan en büyük yabanci yatirim olma niteligi tasiyan Slava Süt ve Süt Ürünleri’nde açilis heyecani yasaniyor. Tesisin ilk etabi 19 Aralik’ta düzenlenecek törenle açilirken, 2016’nin ilk çeyregine kadar yapilacak ikinci etap yatirimla birlikte toplam yatirim tutarinin 4 milyon dolari bulacagi bildirildi.
Merkezi Ukrayna’da bulunan terraFood Grup, hayvancilik, tarim ve gida sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Dünyanin farkli ülkelerinde 19 fabrikasi bulunan grup, 40 ülkeye ihracat yapiyor.
Karaman’a bugüne kadar yapilan en büyük yabanci yatirim olan Slava Süt tesisinin yapimina, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde satin alinan arsa üzerindeki tesisin, terraFood Grup standartlarinda revize edilmesi çalismalariyla baslandi. 2013 yilinda baslanan çalismalarda, 2014 yili sonunda baslanan tesis kurulumu tamamlandi.
Ukrayna’nin en büyük süt üreticilerinden terraFood Grup’a bagli Slava Süt Karaman Fabrikasi, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç edecek. Ilk etapta süt tozu, krema ve tereyagi üretimine baslayacak olan Slava Süt’ün Karaman’daki Fabrikasi, günlük 1000 ton süt isleme kapasitesine sahip.
Slava Süt ve Süt Ürünleri Gida Operasyonlar Direktörü Mustafa Hayri Kundakçi, Karaman’daki yatirim tutarinin iki etapta toplam 4 milyon dolara ulasacagini bildirdi. Günlük 1000 ton süt isleme kapasiteli tesiste ilk etapta üretilen süt tozu ve kremanin, Karaman’daki bisküvi, çikolata ve dondurma tesislerince kullanilacagini bildiren Kundakçi, “Daha sonra üretecegimiz peynir çesitlerimizi hem iç pazara hem ihraç pazarlarina sunacagiz. Ciromuzun yarisini ihracattan saglamayi planliyoruz. Hedef pazarlarimiz arasinda Irak, Ürdün, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkeleri var” bilgisini verdi.
Slava Süt Operasyonlar Direktörü Kundakçi, ilerleyen dönemde su an Türkiye piyasasinda olmayan, ancak çok begenilecegini düsündükleri ürünleri de tüketicilere sunacaklarini bildirdi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tahir İldeniz
Tahir İldeniz - 6 yıl Önce

Almanya'ya yuyüks miktarda süt tozu
Lazım ihracat Almanya'ya
Telefon nr bekliyorum
Benim TLF nr, 0090 5355973713
Wapsap
İletişim kurarsaniz menun olurum
Selâm sevgiler

SIRADAKİ HABER

banner284