Uluslararası IV. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Sona Erdi

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası IV. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu sona erdi. Bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne ithaf edilen sempozyumun kapanışı da açılışı gibi yine KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Uluslararası IV. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Sona Erdi
245 Bildiri, 41 Oturum, 8 Tematik Alan
Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan KMÜ Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, üç gün boyunca yoğun geçen ve geniş katılım gören sempozyumun aslında bir yıllık emeğin ürünü olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Yıldırım, ilki 2013 yılında Konya'da, ikincisi 2014'te Niğde'de, üçüncüsü 2015'te Aksaray'da düzenlenen sempozyumun bu yıl Karaman'da gerçekleştirildiğini belirterek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.
Sempozyumda sekiz tematik alanda 206 sözlü ve 39 poster olmak üzere toplam 245 bildiri sunulduğunu ve eş zamanlı beş ayrı salonda toplam 41 oturum gerçekleştirildiğini dile getiren Prof. Dr. Yıldırım, sempozyumun sonuç bildirgesini dinleyenlerle paylaştı.
“Sempozyum vesilesiyle yeni dostlar edindik, hepimiz zenginleştik”
Sempozyumun kapanış toplantısında söz alan UNİKOP Dönem Başkanı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise insanların bir araya gelerek tanışmasına vesile olan böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek "Sempozyum vesilesiyle pek çok güzellik yaşadık, yeni dostlar yeni tanışlar edindik, hepimiz zenginleştik. Mekanları güzelleştiren insanlardır. Siz olmazsanız bu mekanların hiçbir anlamı olmaz. O yüzden bu güzelliklerde en büyük pay sahibi sizlersiniz. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Aslolan tanışmaktır, buluşmaktır. O sunulan bildirilerden daha önemlisi budur. Sempozyum vesilesiyle bu güzellikleri yaşamamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Sempozyum kapanış toplantısı, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284