Vergi Borcu Olana Kötü Haber

Vergi borcu olan esnafin bankalardaki kredileri bloke ediliyor. Blokaji Maliye degil kredinin riskini artirmak istemeyen bankalar yapiyor.

Vergi Borcu Olana Kötü Haber
Devlete herhangi bir konuda vergi borcu olan esnafin bankadaki kredisi bloke ediliyor ve kullanima kapatiliyor.
Vatan gazetesinden Ufuk Korcan'in haberine göre; Maliye Bakanligi bu yil e-haciz uygulamasi ile vergi borcu olanlarin bankalarindaki hesaplarindan tahsilata baslamisti. Hatta geçtigimiz aylarda üniversitede okurken devletten kredi alan ve okul bittikten sonra ögrenim kredisi borcunu ödemeyenlerin bankalardaki hesaplari bloke edilmis ve bu hesaplardan tahsilat yapilmisti.
Simdi ise bankalardan KOBI ya da ticari kredi alan esnafinin eger vergi borcu varsa e-haciz uygulamasi nedeniyle kredileri bloke ediliyor. Ancak sunu söylemekte yarar var; krediyi bloke eden taraf Maliye Bakanligi degil banka. Çünkü banka verdigi krediyi serbest kullanima açtigi an Maliye alacagini müsterinin hesabindan tahsil edebilir. Kredinin geri dönüsünü riske atmak istemeyen banka da krediyi bloke ediyor ve müsterisine sunu diyor: "E-haciz yüzünden krediniz kullanima kapandi. Vergi dairesine tüm borcun yatmasi halinde blokaj kalkacak."
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284