Verginin Rekortmenlerine Ödül

Ilimizde 2011 yilinin vergi rekortmenlerine düzenlenen bir törenle plaket verildi.

Verginin Rekortmenlerine Ödül

Polisevi’nde gerçeklesen plaket törenine Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Cumhuriyet Bassavcisi M.Kemal Çokdinç, K.M.Ü. Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Karaman Defterdari Necmettin Heper, sanayici ve isadamlari ile vergi konulu siir yarismasinda dereceye giren ögrenciler katildi.

Defterdarlik Gelir Müdürü Mehmet Çakmak yaptigi konusmada, “Yirmi dördüncüsünü kutladigimiz Vergi Haftasinin amaci kamuoyunda vergi bilinci olusturmaktir. Bu hafta boyunca yapilan etkinliklerin vergi mükelleflerinin vergi bilincini artirdigi, gönüllü uyumu sagladigi her yil artan vergi gelirlerinden anlasilmaktadir. Karaman Ili 2012 yili vergi gelirleri tahakkuk toplami 244.191.000 TL, Karaman Ili 2012 yili vergi gelirleri tahsilât toplami 196.066.000 TL’dir. Tahakkuk-Tahsilât orani ise yüzde 80 olup bu oran ile Türkiye 21’cisidir. Kalkinmanin temeli, en kutsal vatandaslik görevi olan vergi, her vatandasimiz tarafindan mutlaka benimsenmeli, bu konuda vatandas ve idare el ele olmalidir. Bu vesileyle tüm vatandaslarimizin “Vergi Haftasi”ni içtenlikle kutluyor, vergi mükelleflerine vergi ödeme huzuru içinde saglikli ve bol kazançli yillar temenni ediyorum” dedi.
Çakmak’in konusmasinin ardindan kurumlar vergisinde birinci olan Biskot Bisküvi Gida San. Tic. A.S. adina Vehbi Tayyar’a plaketi Vali Yardimcisi Riza Gençoglu tarafindan verildi. Kurumlar vergisi siralamasinda ikinci olan Simsek Bisküvi adina Mehmet Ali Simsek’e plaketi Cumhuriyet Bassavcisi M.Kemal Çokdinç tarafindan, üçüncü olan Duru Bulgur adina Emin Duru’ya plaketi Rektör Sabri Gökmen tarafindan verildi. Kurumlar vergisinde dördüncü olan Bifa Bisküvi’nin ödülünü Celalettin Kaya, Emniyet Müdür Vekili Hikmet Oran, besinci olan Akpinar Madencilik’e plaketini Defderdar Necmettin Heper verdi.
Daha sonra Gelir Vergisinde birinci olan Vergi Tayyar’a ödülünü Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, ikinci olan Abdülkadir Aydin’a Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, üçüncü olan Ismail Uysal’a Müftü Nuri Degirmenci, dördüncü Ramazan Kurt’a, SMMMO Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Sanci verdi. Plaket töreninin ardindan vergi konulu siir yarismasinda dereceye giren ögrenciler siirlerini okudular. Vali Yardimcisi Riza Gençoglu tarafindan ögrencilere hediyelerini verilmesinin ardindan program hatira fotografinin çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284