Yeni Tüketici Kanunu Tanitildi

Bugün yürürlüge girecek olan Yeni Tüketici kanununun içeriginin neleri kapsadigi konusunda Karaman Ticaret Il Müdürlügü bir bilgilendirme toplantisi yapti.

Yeni Tüketici Kanunu Tanitildi

Karadagli Restaurant’ta düzenlenen basin toplantisina Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari, Tüketiciyi Koruma Dernegi Baskani Musa Akkafa ile bazi daire müdürleri katildi.
Ticaret Il Müdürü Ari, geçtigimiz yil tüketici haklarina yapilan basvuru sayisinin bu yilin ilk 5 ayinda dört misli arttigini belirterek, yapilan basvurularin büyük çogunlugunu ise bankalarin olusturdugunu söyledi.
Ari, “Yeni Tüketici Kanunu yine vatandaslarin haklarini korumak için yeni düzenlemelerle geldi. Tüketiciyi bilinçlendirmek için kanuna eklenen önemli maddeler var basin mensuplarinin destekleriyle bunlari halka ulastirmamiz gerekiyor. Belki de en önemli konularin basinda kargo sirketlerine artik biz bakacagiz. Ayrica Tüketici kredilerinde 14 günlük cayma hakki getirildi. Tüketici kredileri ve kredi kartlari ile ilgili sözlesmeler, kart üyelik aidatlari, ön ödemeli konut satis sözlesmeleri, ayipli mallarin iadesi, abonelik sözlesmeleri, reklâmlar gibi birçok alanda, tüketici haklarini ve kanuna uymayanlar hakkinda uygulanacak yaptirimlari düzenliyor. Yeni Kanunla, bankalara, üyelik aidati olmayan kredi karti imkani da sunma zorunlulugu getiriliyor. Insaat ruhsati almamis hiçbir firma maketten konut satisi yapamayacak. Konut devir teslim tarihine kadar tüketiciye yüzde 2 tazminat ödemesi kosuluyla sözlesmeden vazgeçme hakki veriliyor. Internet telefon katalog satislarinda tüketici saticilarla karsi karsiya gelmiyorlar. Bu tür satislarda mesafeli sözlesme kurulmadan önce tüketicinin sözlesme hakkinda bilgilendirilmesi zorunludur” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284