Ermenek Kaymakamlığı’ndan Karantina Açıklaması

Ermenek’te 1 hafta sürecek olan karantina kararı ile ilgili Ermenek Kaymakamlığı açıklama yaptı.

Ermenek Kaymakamlığı’ndan Karantina Açıklaması

Ermenek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Ülkemiz genelinde uygulanan tedbirlerin ilçemizde de uygulanmasına rağmen son dönemde vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığı, bu artışın temel nedeni olarak ise civar il ve ilçelere gidiş gelişlerin büyük rol oynadığı tespit edilmiştir.

Yerinde karar döneminin başlayacağı 1 Mart öncesinde ilçemizdeki durumun daha iyi duruma gelebilmesi amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçe mahallelerimiz ve köylerimizde karantina uygulanmasına karar verilmiştir.

Alınan bu karar sokağa çıkma kısıtlaması niteliğinde olmayıp ilçemize kontrollü giriş çıkış ile ilçe içi hareketliliğin azaltılmasını içermektedir.

Bahse konu hıfzıssıhha kurulu kararıyla halk sağlığını en üst seviyede korumak ve vatandaşlarımızın ilçe içinde hareketliliğini en aza indirmek amaçlanmaktadır.

Temel gayemiz tüm vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve en kısa sürede güzel, sağlıklı günlere kavuşmaktır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284