ESKİ DOSTLAR (1)

İnsan yaşamının birçok zamanlarında tatlı, acı, meşakkatli de olsa sevinçli günleri olmuştur ve de olmaktadır. Bütün bunların var oluşları ve devam etmeleri de kişilerin yaşam hayatlarında DOSTLARIDIR derim.

Dost doğru söyler, dost acı söyler, dost yalan söyler ve son olarak da dost her zaman vefalı veya vefasız hatıralarda kalır. İşte yaşayan kişilerin bu gibi dostlarının da elbette ki birer hatıraları vardır kanaatindeyim. Benim eski dostlar üzerindeki hatıralarım zaman zaman aklıma gelmekte ama hangilerini ne zaman ve nerede yazıp anlatayım tembelliğini herhalde bugün yenmiş olayım ki sizlerle buluşabilip yazabiliyorum.

Benim eski dostlarımda ki kastım kişiler değil Karaman ve Karaman tarihi, kültürü ve de ekonomisi üzerinde çalışan yazan değerli dostlarımdır. Yaş ilerledikçe gönüllerdeki bazı ileri atılımlı kıvılcımlı ateşlerin yavaş yavaş zayıflaması ve de değer kaybetmesi karşısında, yeni nesilde bunu bulamaması üzüntüsü ile de kahrolmak şurada dursun çıkış ve düzeylerin de normalleşmesi arzularıyla arayışlardır.

Benim eski dostlarımda öyle duygu ve his vardı ki; o da menfaat ve kişilik değil birlik, ilericilik, toplumculuğun aydın katıcılığıdır. Bu da Karaman ve Karaman’ la ilgili her türlü çalışmalar yardımlaşmalardır. “ Ben ben olayım, benim adım, benim eserlerim ve banim namım olsun”  düşünceleri o kişiye hiçbir şey kazandırmadığı gibi topluma da kazandırmaz söner gider.

Bizler diyebilirim ki eski yıllarda Karaman’ ımızı çeşitli yönleriyle bazı çevreler de tanıtımımız bir çok zorluklarla da olsa başarmışızdır. Bunda en önemli faktör olarak kişiler arasındaki sen ben değil bir dost ve sıkı sıkıya bağlanmış sadık çalışkan, hizmet eden, dedikodulara aldırış etmeden çözülemeyen bir sıkı düğüm gibi çalışmak ve yaşamaktır.

Diyebilirsiniz ki; bu sıkı ve eski dostlar sana ne kazandırdı? Bana değil Karaman’ a çok şeyler kazandırdı. Bunları buraya yazsam tuhaf olur, yaşıyor, okuyor, geziyor, inceliyor, araştırmalar yapıyor iseniz fark edip görürsünüz amma bu yetenekler sizlerde yok ise bol dedikodunuz ve bencilliğiniz var ise sizde eski dostlar da yok demektir.

Bu ESKİ DOSTLAR konularımı zaman zaman yazarak bu sayfalarda olurum.

YORUM EKLE

banner284