1. Basin Özendirme Yarismasinda Kgrt 3 Ödül Aldi

Karaman Gazeteciler Cemiyeti tarafindan bu yil ilki düzenlenen 1. Basin Özendirme Yarismasi’nda ödüle deger görülen gazetecilere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

1. Basin Özendirme Yarismasinda Kgrt 3 Ödül Aldi
Ticaret ve Sanayi Odasi’nda düzenlenen ödül gecesine Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Atilla Sertel, Anadolu Ajansi Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayir, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Il Genel Meclisi üyesi Mustafa Bayir, bazi daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile gazeteciler katildi.
Gecede konusan Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik, bu yil ilkini düzenledikleri yarismayi geleneksel hale getireceklerini ifade ederek ileriki yillarda daha güzel çalismalara imza atacaklarini sözlerine ekledi.
Karaman’da ilk kez gazetecilik açisindan bir yarisma düzenlendigini söyleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Atilla Sertel’de federasyon olarak Türkiye’nin her yerinde yerel basinin önemine vurgu yaptigini belirterek, “Karaman’da sanayi hizla gelismektedir. Anadolu sermayesi kendini yenileyerek üretimde hak ve pay sahibi olmaktadir. Karaman Belediyesi’nin yaptigi güzel hizmetler hiçbir sekilde Istanbul basininda yer alamaz. Valinin verdigi demeçler, Il Genel Meclisinin yaptigi çalismalarini hiçbir Istanbul basininda yer almasi mümkün degildir. Eger Karaman’da yerel basin güçlenirse gücünü halkla bütünlestirerek yürütürse o zaman buradaki yetkililer, is adamlari, il baskanlari, milletvekilleri görecekler ki Karaman basini aslinda onlar için bir ihtiyaçtir. Karaman’da gazetelerin olmadigini televizyon ve radyolarin kapandigini düsünelim eger böyle olursa o ilde dedikodu artar dedikodu yönetir kenti yönetenler artik sesini baskalarina duyuramaz” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan haber, köse yazari ve fotograf dallarinda dereceye giren gazetecilere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.
Gecede haber dalinda Karaman’in Sesi Gazetesi sahibi Fahri Nisan Yavuzaslan “Karaman’da Kaç Kisi Sigara Kullaniyor” haberi ile mansiyon, köse yazari dalinda Sultan Akbulut “Bir Dost Daha Eksildi Hayatimdan” yazisiyla ikincilik, Senem Yavuzaslan Memis’de “Anilarimdaki Ses” yazisiyla mansiyon ödülü aldilar.
Gece toplu fotograf çekimi ve kokteyl ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284