1 Mayis Isçi Bayrami Ilimizde De Kutlandi

1 Mayis Isçi bayrami Karaman’da düzenlenen yürüyüs ve basin açiklamasiyla kutlandi.

1 Mayis Isçi Bayrami Ilimizde De Kutlandi
Gruplar yürüyüsün baslayacagi Karaman Kalesi önünde toplandi. Yürüyüse Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul’da katildi.
Yürüyüs öncesi polis siki güvenlik tedbirleri aldi. Gruplar daha sonra ellerinde döviz yazili pankartlarla Aktekke Kent Meydanina kadar slogan atarak yürüdü.
Polis yürüyüse katilan gruplari kutlamanin yapilacagi Aktekke Meydanina güvenlik tedbirleri içerisinde aldi. Gruplar burada da 1 Mayis isçi bayramini attiklari sloganlarla kutladi. KESK Platformu adina basin açiklamasini okuyan Ahmet Bastug, “Her milliyetten isçilerin, emekçilerin, kapitalist sömürü ve baskiya, emperyalist saldirganliga, her türlü ayrimciliga karsi kol kola, omuz omuza vererek alanlara çiktigi 1 Mayis bayramini coskuyla selamliyoruz. Öncelikle 1 Mayis katliaminda kaybettigimiz arkadaslarimiz olmak üzere bu mücadelede yasamini kaybetmis tüm arkadaslarimizi, sevgiyle, saygiyla aniyoruz. Onlara buradan sesleniyor ve bir kez daha söz veriyoruz. Sizin davanizin pesini birakmayacagiz, sorumlular tek tek ortaya çikana kadar bu davanin takipçisi olacagiz. Ugruna yasaminizi verdiginiz mücadele sürüyor, milyonlar bugün alanlarda kararlilikla, azimle sizlerin mücadelesini sürdürecegini haykiriyor” dedi.
Içinde bulundugumuz sosyal ve siyasal kosullara baktigimizda, birlige ve dayanismaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarini belirten Bastug, “Çünkü karsimizda, kazanilmis haklarimiza saldirilarda tam bir isbirligi yapan sermaye güçleri ve onlardan aldigi cesaretle her geçen gün daha da pervasizlasan AKP iktidari var. Ancak ne yaparlarsa yapsinlar, bizleri kendi çikarlari dogrultusunda bölmeye çalisanlar amaçlarina ulasamayacaklar.
Çünkü bugün tüm ülkede sesini dünyadaki sinif kardesleriyle birlestirmek için alanlarda olan,
Isgale, savasa, issizlige ve sömürüye karsi, barisi, kardesligi ve yasami savunan, açligi, yoksullugu, sömürüyü, savasi, aci ve gözyaslarini yenmek için mücadele eden milyonlarin birlesik gücü bu kirli hesabi bozacaktir. Isçi sinifinin uluslararasi bayramini kutladigimiz bugün AKP hükümeti dis ve iç cephede emek düsmani, halk düsmani saldirilari doruk noktasina çikmis durumda. Emperyalizmin taseronluguna soyunulan dis cephede Suriye’ye yönelik savas tehdidinin dozaji gittikçe arttiriliyor. Sinif savasi cephesinde ise çok yönlü saldirilar tüm hiziyla sürüyor. Yillardir özellestirme ve taseronlastirma ile örgütsüzlügü dayatanlar yeni is cinayetlerini arttirmaya devam ediyor. Resmi rakamlara göre geçtigimiz yil 1543 isçi kardesimiz sermayenin kar hirsina kurban verildi. Çok basit önlemler alinmadigi için sadece bu ay içerisinde 57 isçi kardesimiz hayatini kaybetti. Is kazalarinda Türkiye’yi Avrupa’da birinci dünyada üçüncü siraya yükseltiler. Buna ragmen utanmadan çikip Çin’den sonra en hizli büyüyen ekonomiye sahip olmakla övünüyorlar. Buradan soruyoruz: Hangi büyüme? Kim büyüyor? Sayisini 9 yillik iktidarinizda 4 ten 38 e çikardiginiz dolar milyarderleri mi yoksa 751 TL’ye mahkûm ettiginiz asgari ücretli mi büyüyor? Kim büyüyor? Tesvik üstüne tesvik yagdirdiginiz sermaye mi yoksa 1050 TL’yi asan açlik sinirinin altina ittiginiz milyonlar mi? Kim Büyüyor? Gemcikler aldiginiz çocuklariniz mi yoksa dogalgaz, elektrik, akaryakit gibi temel tüketim maddelerine zam üstüne zam yaparak sefalete ittiginiz yoksul halk mi? Büyüyen sadece bu iktidar, bu iktidarin yandaslari ve sözcülügünü yaptigi sermayedir. Emekçilerin ve yoksullastirilan halkin ise sikintilari, sefaleti büyüyor. Alin basiniza çalin böyle büyümeyi. Isçilerin ölümü, halkin yoksullugu üzerinden sagladiginiz büyümeniz olmaz olsun.” diye konustu.
Yapilan basin açiklamasinin ardindan kutlamalara katilan gruplar müzik esliginde halay çekerek 1 Mayis’i kutladilar. Kutlamalar olaysiz sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284