1. Uluslararası Sevgi Ve Barış Yürüyüşü İlimizden Başlıyor

Hz. Mevlana'yı uğurlama etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan "1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü" 29 Nisan Cuma günü başlıyor.

1. Uluslararası Sevgi Ve Barış Yürüyüşü İlimizden Başlıyor
Uluslararası Mevlâna Vakfı, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan programa farklı ülkelerden misafirlerde katılacak. Yürüyüş bugün Cuma Namazından sonra Aktekke Meydanı’nda başlayacak ve 3 Mayıs Salı günü saat 15.00’da Konya Mevlâna Türbesi’nde sona erecek.
Yürüyüş boyunca, tasavvuf müziği dinletisi, Ney-Rebab atölyesi, şiir dinletileri, resim, hattat ve ebru atölyeleriyle birlikte tiyatro gösterileri katılımcılara eşlik edecek. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karaman Belediyesi yürüyüşe katılan misafirlere yolculuk boyunca çeşitli ikramlarda bulunacak.
Sevgi ve Barış yürüyüşü yarın saat 14.00’de Aktekke meydanından başlayacak ve Dinek köyünde mola verecek. 30 Nisan Cumartesi günü ise Dinek köyünden Arıkören’e hareket edilecek. Burada da konaklayacak olan ekip, 1 Mayıs Pazar günü Çumra’ya hareket edecek. 2 Mayıs Pazartesi günü ise Çumra’dan Kaşınhanı’na geçecek. Gece burada konakladıktan sonra 3 Mayıs Salı günü Konya’ya geçerek Hz. Mevlana’nın Türbesi’nde dua edilecek ve akşamda Sema ayini düzenlenecek.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284