10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü Mesajlari

10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle bizlere gönderilen kutlama mesajlari;

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü Mesajlari

MEDAS Genel Müdürü Erol Uçmazbas, “Objektif olarak toplumsal görevini yerine getiren, haberleri en dogru ve hizli sekilde halka ulastirmak için büyük bir özveride bulunan yazili ve görsel basinda çalisan bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutlar, çalisma hayatlarinda basarilar dilerim” dedi.
MEPAS Genel Müdür Vekili Ilker Arslanargun, “Meslegini gazetecilik etigine bagli kalarak yerine getiren, meslegine gönül vermis, bu ugurda gecesini gündüzüne katarak kutsal bir vazifeyi icra eden, toplumun gözü, kulagi ve sesi olmus tüm basin emekçilerinin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler gününü kutlar, saglik, mutluluk ve basari dileklerimizi sunariz” dedi.
PASLI’DAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJI
Basin Yayin Enformasyon Konya Il Müdürü Cemil Pasli, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Haber almak, insanoglunun dünden bugüne ve hemen her cografyada ihtiyaç duydugu bir gereksinimdir. Dünyanin farkli cografyalarinda yasayan insanlarin ayni haber alma ihtiyacindan yola çikarak, insanlarin kendi bireysel deneyimlerinin ötesinde neler oldugunu ögrenme yolunda bir içgüdülerinin oldugu da bir gerçektir. Iste insanoglunun bu haber alma içgüdüsünü medya tüm enstrümanlariyla karsilamaya çalismaktadir. Yazinin bulunmasi, matbaanin icadi ve ilk gazetelerin yayimlanmasindan bugüne kitle iletisim araçlarinin kamuoyu olusturma ve gündem belirlemedeki rolü hiç kuskusuz bir güç olarak algilanmaktadir. Bunun yaninda, son 10 yilda internetin bas döndürücü gelisimiyle birlikte ortaya çikan sosyal aglar ise beraberinde “Halk Gazeteciligi” terimini de gündeme getirmistir. Bu noktada iletisim teknolojilerindeki yenilikler dogrultusunda çaga ayak uyduran Türk basini bugün, yazili ve görsel boyutunun yani sira, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettigimiz bir gelisme içerisindedir. Ülkemizin ilerlemesine, standartlarinin yükselmesine degerli katkilar saglayan Türk basininin geldigi düzeyde, basin mensuplarimizin fedakarca gayretlerinin büyük payi bulunmaktadir.
Basin mensuplari, 7 gün 24 saat çalisma temposuyla dünyanin hizini yakalarken, haberin ve bilginin hayati önemine binaen uyumayan bir dünyada gece gündüz çalisarak kamuoyunun gözü ve kulagi olmaya devam etmektedirler. Bu anlamda, gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarinda önemli iyilestirmeler saglayan ve Türk medya sektöründeki çalisma yasantisi bakimindan adeta bir devrim niteligi tasiyan, 212 sayili Kanun’un yürürlüge girdigi, 10 Ocak 1961 tarihinin 55 inci yildönümü münasebetiyle;Degerli basin mensuplarimizin “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü”nü içtenlikle kutlar, görevlerinin ifasi esnasinda hayatlarini kaybeden basin mensuplarimiza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Orhan Yüksel'de, Basin gözümüz, kulagimiz,söyleyemediklerimizi söyleyen dilimizdir. Hasretimizi gideren haber elçimizdir BASIN. Zordur gazetecilik. Göründügünden fazladir görünmeyen çilesi. Özellikle de yerel düzeyde, kent gazetesi olmak daha da zordur. Tüm bu zorluklara ragmen Karaman'i Karaman yapan unsurlardan olan Karaman Yerel Basini yakindan taniyorum. Çocukluk arkadaslarim, kardeslerim, yegenlerim çalisir hepsinde. 1969 yilinda çiktim gurbete. ayagimin birisi hep Karamanda olsa da gurbet gurbettir. Bizi gurbette yalniz ve habersiz birakmayan Karaman gazetecilerine; Basta kösesinde yazdigim Karaman'in Sesi gazetesi kurucusu Medeni Yavuzaslan olmak üzere, Karaman da Uyanis Gazetesi sahibi Ahmet Küçük Cicibiyik ve tüm çalisan Gazete mensuplarinin 10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyor saygi ve sevgiler sunuyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284