10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü

Tarımsal Eğitim – Öğretimin 175. yılı ve 10 Ocak dünya ziraat mühendisleri günü olması nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası Karaman İl Temsilcisi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Rıdvan Tuşat açıklamalarda bulundu.

10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü

Rıdvan Tuşat yaptıpı açıklamada, “Ülkemiz, tarım ekonomisi açısından bakıldığında dünyada 7.sırada bulunmaktadır. .Bu başarının temelini oluşturan zirai eğitim ve öğretimin 175.yılını büyük bir mutluluk ve gururla kutluyoruz.
 
Tarımsal eğitim ve öğretimde büyük aşamalar kaydeden ülkemiz, dünya ülkeleri ile rekabet etmektedir.
 
Tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri bugün farklı illerimizdeki sayıları 44 ü bulan ve ülkemizde tarımsal üretim düzeyini ve verimliliğini önemli ölçüde artmasını sağlayan ziraat fakülteleri ile devam etmektedir. Bu fakültelerde 150 dolayında bölümde her yıl 5000 dolayında öğrenci alımı yapılmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 122 bin civarında ziraat mühendisi yetişmiştir. Çiftçilerimize ve ülke tarımına ve ekonomisine hizmet etmenin ve katkı vermenin haklı gururunu yaşıyoruz.
 
Doğru bir planlama, doğru bir istihdam politikası ve doğru bir üretim stratejisiyle ziraat mühendisliğinin daha önceki yıllarda olduğu gibi hak ettiği yerlere getirilmesi gerekmektedir. Mesleki bilginin yanında, kendine güvenli, sorumluluğunu bilen, iş disiplini yüksek, en az bir yabancı dil bilen, teknolojiyi kullanabilen ziraat mühendislerine ihtiyaç bulunmaktadır.
 
Çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bir bakıma çiftçi ile bilgi ve teknik arasında köprü vazifesi gören Ziraat Mühendislerine günümüzde daha çok ihtiyaç duyulmakta ve ziraat mühendislerinin görev ve sorumlulukları ile ziraat mühendisliğinin önemi daha da artmaktadır. Çok geniş bir çalışma alanına sahip olan ziraat mühendisleri birçok mühendislik disiplinini bünyesinde taşımak zorundadır. Ziraat Mühendislerinin çalışma alanları sadece bitkisel ve hayvansal gıda üretimi ile sınırlı değildir. Bakıldığı zaman hemen hemen diğer mühendislik dallarıyla içiçe olduğu görülmektedir. Dünyada tarım ve gıda ürünlerinde üretim, tüketim ve ticaret dengeleri de hızla değişirken akademik çalışmaların artması, yeniliklerin takip edilmesi ve çiftçiye ulaştırılması öncelikli görevlerimiz arasındadır.
 
Ülkemizde tarımsal potansiyel olarak bir sıkıntı bulunmamaktadır. Mevcut potansiyelin korunmasında, hayata geçirilmesinde, üretime yönlendirilmesi gerekmektedir. Buna göre üretim potansiyelinin korunarak üzerine yeni eklemeler yaparak kaliteli ve verimli tarımsal üretim gerçekleştirilmelidir.
 
Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 175. Yılı ile Ziraat Mühendisleri günü dolayısıyla Z.M.O. Karaman İl Temsilciliği olarak tüm meslektaşlarımızın Ziraat Mühendisleri Gününü kutluyoruz .” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284